Izgradnja bloka B3 u TE “Kostolac“ u drugoj polovini godine

Izvor: RTS, 22.Maj.2015, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja bloka B3 u TE “Kostolac“ u drugoj polovini godine

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Termoelektrane i kopovi “Kostolac“ Goran Horvat izjavio je da bi izgradnja novog bloka B3 trebalo da počne u drugoj polovini 2015. godine, ali da pre toga Elektroprivreda Srbije mora da uplati avans od 100 miliona dolara.
Vršilac dužnosti direktora preduzeća Termoelektrane i kopovi "Kostolac" Goran Horvat rekao je novinarima u Kostolcu da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EPS obezbedio novac za taj posao, ali da još nije uplaćen jer je u toku reorganizacija tog javnog preduzeća, prenosi Beta.
Novi blok u Termoelektrani "Kostolac" trebalo bi da bude priključen na elektroenergetsku mrežu od 2020. godine, biće snage 350 megavata, a za njegovu izgradnju obezbeđen je kredit kineske Eksim banke.
Tim kreditom će u drugoj fazi biti finansirano i proširenje kapaciteta Površinskog kopa "Drmno", sa devet miliona na 12 miliona tona uglja godišnje.
U prvoj fazi proširenja kapaciteta TE "Kostolac" revitalizovani su blokovi B1 i B2, a uskoro će početi i odsumporavanje blokova i izgradnja železničkog koloseka za transport rude. Ukupna vrednost radova u prve dve faze je 1,2 milijarde dolara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kostolac" gradi luku za svoje potrebe

Izvor: RTS, 22.Maj.2015

Preduzeće Termoelektrane i kopovi “Kostolac“ potpisalo je sa Agencijom za upravljanje lukama ugovor o obavljanju lučke delatnosti koji će omogućiti izgradnju luke za sopstvene potrebe TE- KO Kostolac. Vršilac dužnosti direktora preduzeća Termoelektrane i kopovi “Kostolac“ Goran...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.