Hrvatska od Srbije traži dve milijarde evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2014, 02:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska od Srbije traži dve milijarde evra

Hrvatska od Srbije traži dve milijarde evra na ime duga po osnovu ulaganja u termoelektranu "Nikola Tesla" u Obrenovcu i ovo pitanje vlasti u Zagrebu uskoro bi trebalo i zvanično da pokrenu. To je Novostima potvrdio jedan od direktora u Hrvatskoj elektroprivredi i time praktično otvorio još jednu temu u rovitim odnosima između dve države.

Kako prenosi sagovornik Novosti, hrvatska strana poziva se na navodna svoja ulaganja u TENT pre raspada Jugoslavije, a koja su, prema njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << računicama, oko 120 miliona evra. U HEP su izračunali da bi ta investicija, zajedno sa kamatama, danas vredela oko dve milijarde evra i otuda će se tolika cifra naći na zahtevu koju bi uskoro mogao da stigne u Beograd.

Uz sve to, Hrvati od naše države nameravaju da traže i besplatnu struju za njihovu godišnju potrošnju.

U Vladi Srbije i EPS nisu želeli da komentarišu ove zahteve. Nezvanično su kazali da je reč o političkom pitanju i da se ono "otvara za tamošnju partijsku upotrebu".

Naša zemlja, s druge strane, predlaže da se čisti računi srede nakon sukcesije imovine bivše zajedničke zemlje, otprilike isto ono što su tražili i Slovenci oko Ljubljanske banke.

"Poznata su nam ta potraživanja koja datiraju još od pre dve decenije i verujte da naša država ima strategiju kako će da postupi ukoliko nam taj zahtev zvanično stigne iz Zagreba. Ali da ta njihova priča ima čvrsto uporište, verujte da ne bi čekali 20 godina da je otvore", kaže sagovornik Novosti iz Vlade Srbije.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hrvatska nam traži dve milijarde evra i struju na poklon!

Izvor: BKTV News, 29.Avg.2014

Hrvatska od Srbije traži čak dve milijarde evra na ime duga po osnovu ulaganja u termoelektranu „Nikola Tesla“ u Obrenovcu i ovo pitanje vlasti u Zagrebu uskoro bi trebalo i zvanično da pokrenu!.  . To je juče potvrdio jedan od direktora u „Hrvatskoj elektroprivredi“ i time praktično otvorio...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.