Dveri: Prodaja Telekoma predaja bezbednosti u ruke stranaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2015, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Prodaja Telekoma predaja bezbednosti u ruke stranaca

Pokret Dveri ocenio je danas da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ponovo pokušava da manipuliše javnošću Srbije kako bi maskirao rasprodaju poslednjih komada "prodične srebrnine", odnosno najavljenu prodaju "Telekoma Srbije".

Pokret Dveri ističe da Vučić to radi optužujući sve one koji se protive prodaji "Telekoma" da "hoće da vrate Srbiju u samoupravni socijalizam".

U saopštenju za javnost Dveri pitaju Vučića da li je pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << primer kapitalizma kada se prodaje državna firma Srbije da bi je kupila državna firma neke druge zemlje, misleći na "Dojče telekom", čiji je vlasnik država Nemačka.

Dveri se pitaju i "da li to Vučić optužuje Nemce za samoupravni saocijalizam", s obzirom na to da je njihov glavni telekomunikacioni operater u državnom vlasništvu.

Dveri ističu da prodaja "Telekoma" ne samo da nije najveće dostignuće kapitalizma, već je uvod u  neorobovlasništvo u kojem se rasprodaju poslednji ostaci privrede.

"Prodaja Telekoma je uvod u veliku bezbednosnu krizu, jer su telekomunikacione veze strateški resurs za bezbednost države i svakog pojedinca koji u njoj živi. Zato nijedna ozbiljna država nije prepustila svoj telekomunikacioni sistem drugoj državi", ističe se u saopštenju.

Dveri napominju da će se boriti protiv prodaje Telekoma, jer se njegovom prodajom predaju ostaci ekonomske i bezbednosne suverenosti države Srbije.
Pogledaj vesti o: Dveri,   Telekom Srbija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.