Ustoličen prvi kruševački episkop

Izvor: Blic, 24.Jul.2011, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustoličen prvi kruševački episkop

Patrijarh srpski Irinej ustoličio je danas prvog kruševačkog episkopa Davida Perovića u sabornom hramu Svetog Đorđa, sada sedištu Kruševačke eparhije.

Ustoličenju vladike, pored nekoliko hiljada građana, prisustvovale su brojne vladike Srpske pravoslavne crkve (SPC), kao i predstavnici gradske vlasti.

"Snaga naše vere je u monaštvu i kada ga budemo imali u velikom broju, možemo reći da nam je Crkva moćna, zajedno sa našim narodom", rekao je patrijarh >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Irinej.

Patrijarh je podsetio da novoizabrani episkop dolazi sa Kosova i da zna šta je srpstvo i pravoslavlje, kao i da će, umesto udžbenika i studenata, ovde imati brojni narod

koji će duhovno i moralno obogaćivati.

Novoosnovana eparhija ima pet namesništava, 13 manastira i 89 parohija.

Nastala je od delova Žičke, Niške, Braničevske i Šumadijske eparhije, a njome je, do rukopoloženja Davida Perovića, kao administrator upravljao episkop šumadijski Jovan.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kruševac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi episkop Kruševačke eparhije

Izvor: Rasina.net, 24.Jul.2011

KRUŠEVAC - Monah David Perović od danas će postati prvi episkop novoosnovane Kruševačke eparhije, a kako je najavljeno ustoličenju u sabornoj crkvi svetog Đorđa prisustvovaće patrijarh Irinej i 23 episkopa Srpske pravoslavne crkve (SPC)..

Nastavak na Rasina.net...

Vladika David uveden u tron Kruševačke eparhije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2011

KRUŠEVAC -..Vladika David Perović, prvi episkop novoosnovane Kruševačke eparhije, ustoličen je danas u Sabornoj crkvi svetog Đorđa u Kruševcu...Čin hirotonije, odnosno rukopoloženje, obavio je patrijarh srpski Irinej u prisustvu velikog broja crkvenih zvaničnika i velikodostojnika, predstavnika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ustoličen episkop Kruševačke eparhije

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2011

Vladika David Perović, prvi episkop novoosnovane Kruševačke eparhije, ustoličen je u Sabornoj crkvi svetog Đorđa u Kruševcu...Čin hirotonije, odnosno rukopoloženje, obavio je patrijarh srpski Irinej u prisustvu velikog broja crkvenih zvaničnika i velikodostojnika, predstavnika rukovodstva Kruševca...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.