Srbija može da bude deo rešenja izbegličke krize

Izvor: RTS, 30.Sep.2015, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija može da bude deo rešenja izbegličke krize"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je tokom razgovora sa generalnim direktorom Generalnog direktorata za susedsku politiku i proširenje EU Kristijanom Danijelsonom da Srbija, iako nije članica Unije, treba da bude deo zajedničkog evropskog rešenja migrantske krize.
Kako se navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u saopštenju Ministarstva rada, Vulin je tokom razgovora u Beogradu istakao da je Srbija preduzela sve mere kako bi problem migrantskih tokova rešila na što bolji i humaniji način, dok je Danijelson pohvalio mere Vlade Srbije, ocenivši da zatvaranje granica nije rešenje, prenosi Beta.
"Kriza koja je zahvatila Evropu je izazov kako za Srbiju, tako i za zemlje članice EU, kao i za zemlje prve linije, Tursku, Liban i Jordan", kazao je Danijelson i najavio da će 8. oktobra u Luksemburgu biti konferencija na visokom političkom nivou o problemima i izazovima članica EU i zemalja kandidata.
U saopštenju se dodaje da su Vulin i Danijelson razgovarali i o položaju i inkluziji pripadnika Roma u Srbiji, i o tržištu rada i merama za zapošljavanje.
Sastanku su prisustvovali šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, rukovodilac Sektora za saradnju Delegacije EU, Holger Šreder i rukovodilac jedinice za Srbiju u Generalnom direktoratu za proširenje Katarina Vent.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin traži da Srbija da bude deo evropskog rešenja migrantske krize

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2015

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas tokom razgovora sa generalnim direktorom Generalnog direktorata za susedsku politiku i proširenje Kristijanom Danijelsonom da Srbija, iako nije članica EU, treba da bude deo zajedničkog evropskog rešenja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.