Sporazum ministarstava o saradnji u borbi protiv kriminala

Izvor: Studio B, 10.Sep.2010, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporazum ministarstava o saradnji u borbi protiv kriminala

Ministarstva unutrašnjih poslova, pravde i finansija Srbije sklopila su sporazum o osnivanju zajedničkog tela za unapređenje međunarodne saradnje u borbi protiv kriminala.

Sporazum su u Palati Srbija potpisali ministarka pravde Snežana Malović, ministarka finansija Diana Dragutinović i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Ministri su zajednički ocenili da će osnivanje takvog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << tela doprineti sistemskoj i koordinisanoj borbi protiv organizovanog kriminala u Srbiji i na Balkanu.

Ministar unutrašnjih poslova Dačić rekao je da će to telo raditi 24 sata sedam dana u nedelji. "Cilj je da se međunarodna saradnja u borbi protiv kriminala odvija koordinisano, preko jednog mesta i ovlašćenih lica", rekao je Dačić novinarima posle potpisivanja sporazuma. On je rekao da će informacije od međunarodnog značaja biti razmenjivane preko zaštićenih sistema veza i da će poverljive informacije znati samo mali broj osoba koje za to imaju dozvolu.

Ministarka pravde Snezana Malović rekla je da će na ovaj način biti unapređen operativni, analitički i strateški odgovor države organizovanom kriminalu kroz "kontinuiranu razmenu" informacija svih relevantnih aktera, obradu i primenu preporuka i savete za nadležne organe, saradnju sa javnim tužilaštvom i drugim državnim organima. "Ovo telo će imati važnu funkciju u daljem radu i koordinaciji međunarodne saradnje u borbi protiv kriminala", rekla je Malovićeva. Ona je navela da će danas osnovano telo omogućiti da se, na neki način i predvide trendovi kriminaliteta sa kojim će se Srbija u budućnosti suočavati.

Ministarka pravde je najavila i uvođenje softvera koji će omogućiti bržu razmenu informacija sa pravosudnim organima drugih zemalja u borbi protiv kriminala. "Konkretno, njime će u znatnoj meri biti ubrzano poštupanje po zamolnicama za ekstradiciju, ali i u drugim vidovima međunarodne pravne pomoći", rekla je Malović.

Ministarka finansija Diana Dragutinović ocenila je da će se potpisanim sporazumom stati na put finansijskom kriminalu koji je sve više modernizovan, pa ga je zbog toga sve teže pratiti. Ona je rekla da će u radu zajedničkog tela tri ministarstva, kada je reč o Ministarstvu finansija, učestvovati Poreska uprava, Uprava carina i Uprava za borbu protiv organizovanog kriminala.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sporazum ministarstava o saradnji u borbi protiv kriminala (VIDEO)

Izvor: EMportal, 10.Sep.2010

Ministarstva unutrašnjih poslova, pravde i finansija Srbije sklopila su danas sporazum o osnivanju zajedničkog tela za unapređenje međunarodne saradnje u borbi protiv kriminala.

Nastavak na EMportal...

Saradnja u borbi protiv kriminala

Izvor: Večernje novosti, 10.Sep.2010

Ministarstva unutrašnjih poslova, pravde i finansija sklopila sporazum o osnivanju zajedničkog tela za unapređenje saradnje u borbi protiv kriminala

Nastavak na Večernje novosti...

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI U BORBI PROTIV KRIMINALA

Izvor: Kurir, 10.Sep.2010

BEOGRAD - Ministarstva unutrašnjih poslova, pravde i finansija Srbije sklopila su danas sporazum o osnivanju zajedničkog tela za unapređenje međunarodne saradnje u borbi protiv kriminala...Sporazum su danas u Palati Srbija potpisali ministarka pravde Snežana Malović, ministarka finansija Diana...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.