Ratko Mladić preti štrajkom glađu!

Izvor: S media, 06.Jun.2011, 01:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratko Mladić preti štrajkom glađu!

Ratko Mladić, po dolasku u Hag, rekao da je napravio životnu grešku što se nije ubio i presudio sebi. - Želim adekvatne uslove, u suprotnom prestaću da jedem i uzimam lekove - kaže Mladić.

- Napravio sam životnu grešku što se nisam ubio i presudio sam sebi. Ali sada kada sam već tu, tražim da ispunite moje zahteve i obezbedite mi odmah adekvatnu zdravstvenu negu, posetu porodice, supruge i sina, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i advokata. U suprotnom, prestaću da uzimam lekove koje imam kod sebe, kao i hranu koju mi donosite- rekao je, prema saznanju “Blica”, Ratko Mladić, ratni komandant Vojske Republike Srpske, po dolasku u Hag.

Mladić tražio da ga poseti sveštenik

Mladića brane i Rusi

Najpoznatiji haški optuženik zatražio je od Tribunala u Hagu da mu omogući finansiranje advokata jer, kako je sam rekao, za to nema dovoljno sredstava.

Ukoliko Tribunal ne omogući isplatu advokata, Mladić je rekao da u tom slučaju neće imati odbranu i da će ga to primorati na štrajk glađu.

Mladić, inače, prema informacijama “Blica”, ne boluje od karcinoma.

Njegovo loše zdravstveno stanje posledica je dva moždana udara, od kojih se prvi dogodio 1996. godine. U to vreme lečen je, prema tvrdnjama našeg izvora, na Vojnomedicinskoj akademiji. Tada prepisanu terapiju primenio je sam. Istu tu terapiju, bez konsultacija, počeo je da primenjuje i dvanaest godina kasnije, tačnije 2008. godine, kada je doživeo drugi moždani udar i nije prestajao da se leči na svoju ruku sve do hapšenja.

Ministar zdravlja Zoran Stanković kaže za list da je u toku analiza tog zahteva.

(Blic)
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Ratko Mladić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladić neće ni hranu ni lekove

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jun.2011

- Napravio sam životnu grešku što se nisam ubio i presudio sam sebi. Ali sada kada sam već tu, tražim da ispunite moje zahteve i obezbedite mi odmah adekvatnu zdravstvenu negu, posetu porodice, supruge i sina, kao i advokata. U suprotnom, prestaću da uzimam lekove koje imam kod sebe, kao i hranu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Mladić neće ni hranu ni lekove

Izvor: TvojPortal.com, 06.Jun.2011

/vesti online/ - Napravio sam životnu grešku što se nisam ubio i presudio sam sebi. Ali sada kada sam već tu, tražim da ispunite moje zahteve i obezbedite mi odmah adekvatnu zdravstvenu negu, posetu porodice, supruge i sina, kao i advokata. U suprotnom, prestaću da uzimam lekove koje imam kod sebe,...

Nastavak na TvojPortal.com...

Mladić prijeti da će prestati uzimati hranu i lijekove

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jun.2011

BEOGRAD - Napravio sam životnu grešku što se nisam ubio i presudio sam sebi. Ali sada kada sam već tu, tražim da ispunite moje zahtjeve i obezbijedite mi odmah adekvatnu zdravstvenu njegu, posjetu porodice, supruge i sina, kao i advokata. U suprotnom, prestaću da uzimam lijekove koje imam kod sebe,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Mladić preti da će prestati da uzima hranu i lekove

Izvor: medio.rs, 06.Jun.2011

Napravio sam životnu grešku što se nisam ubio i presudio sam sebi. Ali sada kada sam već tu, tražim da ispunite moje zahteve i obezbedite mi odmah adekvatnu zdravstvenu negu, posetu porodice, supruge i sina, kao i advokata.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.