Predstavljen izveštaj Vlade o pomoći povratnicima

Izvor: S media, 05.Jun.2009, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen izveštaj Vlade o pomoći povratnicima

Prema podacima policije u prvih pet meseci ove godine Srbija je dobila 774 zahteva za povratak njenih državljana koji ilegalno borave u inostranstvu, a do sada je vraćeno njih 96, izjavio je predstavnik tima za reintegraciju povratnika Rade Dubajić.

Na predstavljanju izveštaja u Vladi Srbije o pomoći povratnicima, Dubajić, koordinator tima za reintegraciju povratnika, rekao je da ne postoje precizni podaci o broju povratnika, jer kancelarije za readmisiju ne postoje na svim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << graničnim prelazima.

Dodao je i da je od tih 96 povratnika 77 vraćeno iz Švajcarske, 12 iz Hrvatske i sedam iz Danske.

Prema podacima iz izveštaja o aktivnostima Vlade Srbije radi pomoći povratnicima, Kancelarija za readmisiju koja se nalazi na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu je registrovala 163 povratnika medju kojima je 79 ljudi vraćenih iz Nemačke.

Prema podacima te kancelarije, 43 osobe su vraćene iz Švajcarske, 37 iz Švedske, tri iz Danske i jedna iz Austrije.

Dubajić je rekao i da je u pripremi informator za povratnike kako bi lakše ostvarili svoja prava, kao i da je veliki problem nedostatak novca za realizaciju projekata pomoći povratnicima.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deportovano 100 srpskih državljana

Izvor: RTS, 05.Jun.2009

Srbija dobila 774 zahteva za povratak svojih državljana koji ilegalno borave u inostranstvu. Vraćeno 96 osoba, najviše iz Švajcarske, Hrvatske i Danske. U pripremi priručnik, rečeno na predstavljanju izveštaja o pomoći povratnicima...Na osnovu bilateralnih Sporazuma o readmisiji, u Srbiju je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.