Policijski sindikat jutros stupio u štrajk

Izvor: Blic, 13.Jun.2011, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski sindikat jutros stupio u štrajk

Policijski sindikat Srbije (PSS) stupio je jutros u šest časova u štrajk na celom području Srbije u svih 27 policijskih uprava, izjavio je Tanjugu predsednik tog sindikata Veljko Mijailović dodajući da će štrajk biti prekinut čim se radnicima policije isplate zaostali putni troškovi i dnevnice.

Mijailović je rekao da taj sindikat traži od resornog ministarstva donošenje Rešenja o mirnom rešavanju radnih sporova, kako bi se izjednačio položaj radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << MUP-a sa ostalim državnim službenicima.

Mijailović je izrazio očekivanje da će zbog ove zakonske obustave rada reagovati Ministarstvo unutrašnjih poslova i da će predstavnici sindikata dobiti poziv za razgovore sa nadležnim organima.

Uprkos dogovoru rukovodstva MUP i predstavnika P S S, članovi tog sindikata stupili su u štrajk, koji će trajati dok se ne isplate zaostale prinadležnosti.

Tokom štrajka uspostavljen je minimum procesa rada, koji podrazumeva da će se lični dokumenti izdavati samo u hitnim slučajevima, kazao je Mijailović.

Uprava saobraćajne policije radi samo po pozivu građana, dok je na državnim prelazima pojačana kontrola ljudi, vozila i prtljaga, istakao je Mijailović.

"Pod isplatom putnih troškova i dnevnica podrazumevamo prvu tranšu koju treba da isplati Ministarstvo na ime dugovanja za sve pripadnike", objasnio je Mijailović.

Mijailović je ranije naveo da ostale tačke postignutog dogovora, među kojima i izmene i dopune Zakona o policiji, ne mogu da se ispune odmah i da će zato taj sindikat, koji broji više od 13.000 članova, pratiti šta se radi na tome.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je juče da u zahtevima sindikata policije za poboljšanje materijalnog položaja ne postoje dve strane i da je neophodno poboljšati materijalni položaj pripadnika MUP i policije, naglasivši da ulaganja u policiju predstavljaju investiciju u bezbednost države i odbranu i očuvanje nacionalnih interesa.

Povezane vesti: Oteto sedam estonskih turista u Libanu
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deo policije u štrajku

Izvor: RTS, 13.Jun.2011

Policijski sinidikat Srbije počeo je jutros štrajk, uz poštovanje minimuma procesa rada. Štrajk će, kako kažu, trajati dok im ne budu isplaćeni putni troškovi i dnevnice. ..Članovi Policijskog sindikata Srbije stupili su jutros u šest časova u štrajk na celom području Srbije u svih 27 policijskih...

Nastavak na RTS...

Deo policije od jutros stupio u štrajk

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jun.2011

Policijski sindikat Srbije (PSS) stupio je jutros u šest časova u štrajk na celom području Srbije u svih 27 policijskih uprava, izjavio je za beogradske agencije predsednik tog sindikata Veljko Mijailović dodajući da će štrajk biti prekinut čim se radnicima policije isplate zaostali putni troškovi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Policijski sindikat prekinuo štrajk

Izvor: RTV Pink, 13.Jun.2011

. . . Pripadnici Policijskog sindikata Srbije (PSS) danas su postigli dogovor sa rukovodstvom Ministarstva unutrašnjih poslova o prekidu štrajka koji je započeo jutros u šest sati. .

Nastavak na RTV Pink...

Deo policije u štrajku

Izvor: Radio 021, 13.Jun.2011

Policijski sindikat Srbije (PSS) stupio je jutros u šest časova u štrajk u svih 27 policijskih uprava, izjavio je predsednik tog sindikata Veljko Mijailović dodajući da će štrajk biti prekinut čim se radnicima policije isplate zaostali putni troškovi i dnevnice.

Nastavak na Radio 021...

U štrajku dio policije

Izvor: Cafe.ba, 13.Jun.2011

Dio policije u Srbiji od jutros je u štrajku, koji će biti prekinut čim policijskim radnicima budu isplaćeni zaostali putni troškovi i dnevnice.

Nastavak na Cafe.ba...

Prekinut štrajk policije

Izvor: RTS, 13.Jun.2011

Članovi Policijskog sindikata Srbije obustavljaju štrajk koji su započeli jutros, pošto su sa resornim ministarstvom dogovorili da im odmah budu isplaćeni putni troškovi i dnevnice. ..Policijski sindikat Srbije obustavlja štrajk pošto je sa Ministarstvom unutrašnjih poslova dogovoreno da se...

Nastavak na RTS...

Policijski sindikat u štrajku

Izvor: Večernje novosti, 13.Jun.2011

Policijski sindikat Srbije stupio je jutros u šest časova u štrajk na celom području Srbije u svih 27 policijskih uprava. Izdavanje dokumenata samo u hitnim slučajevima, saobraćajci dolaze samo na poziv

Nastavak na Večernje novosti...

Policija prekinula štrajk

Izvor: Večernje novosti, 13.Jun.2011

Štrajk pripadnika MUP trajao nekoliko sati, ispunjeni zahtevi. Izdat nalog za isplatu zaostalih dnevnica i troškova

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.