Policajci prekinuli štrajk, čekaju novac

Izvor: Glas javnosti, 14.Jun.2011, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci prekinuli štrajk, čekaju novac

BEOGRAD - Policijski sindikat Srbije obustavio je juče štrajk pošto je sa Ministarstvom unutrašnjih poslova dogovoreno da se ispune svi zahtevi policajaca, javlila je RTS.

Policajcima će, prema dogovoru, biti isplaćeni putni troškovi i dnevnice i biće formirana posebna radna grupa za mirno rešavanje sporova.

"Članovi Policijskog sindikata Srbije stupili su jutros u šest časova u štrajk na celom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << području Srbije u svih 27 policijskih uprava", izjavio je predsednik tog sindikata Veljko Mijailović.

Mijailović je rekao da taj sindikat traži od resornog ministarstva donošenje Rešenja o mirnom rešavanju radnih sporova, kako bi se izjednačio položaj radnika MUP-a sa ostalim državnim službenicima.

Uprkos dogovoru rukovodstva MUP-a i predstavnika Policijskog sindikata Srbije, članovi tog sindikata stupili su u štrajk koji će trajati dok se ne isplate zaostale prinadležnosti.

Dogovoreno je da se obavlja minimum procesa rada. Policijski sindikat Srbije broji oko 13.000 članova.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je juče da u zahtevima sindikata policije za poboljšanje materijalnog položaja ne postoje dve strane i da je neophodno poboljšati materijalni položaj pripadnika MUP-a i policije, naglasivši da ulaganja u policiju predstavljaju investiciju u bezbednost države i odbranu i očuvanje nacionalnih interesa.

Predstavnici sedam sindikata policije, među kojima je jedini reprezentativan Nezavisni sindikat policije, u četvrtak su postigli dogovor sa Dačićem o otkazivanju štrajka, koji su bili zakazali za petak 10. jun.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.