Po svojoj meri školu izaberi

Izvor: RTS, 29.Mar.2016, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Po svojoj meri školu izaberi"

U Domu omladine u Beogradu počeo je dvodnevni Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola pod sloganom "Po svojoj meri školu izaberi". Na Sajmu se predstavlja više od 40 beogradskih srednjih i umetničkih škola. Danas i sutra od 10.00 do 16.00 časova budući srednjoškolci mogu detaljno da se informišu o načinu upisa, smerovima i obrazovnim profilima koji pored gimnazija postoje u gradu.
Budući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srednjoškolci mogu da pogledaju prezentacije škola, vide raznovrsne elektronske i mašinske eksponate, uključujući i robote, da degustiraju kulinarske proizvode, prisustvuju naučnim eksperimentima i praktičnom radu frizera i kozmetičara.

Učenici kažu da su došli da vide šta bih mogli da rade u budućnosti.
Škole predstavljaju sami učenici.
Iz Škola za brodarstvo kažu da im je praksa ovde, ali da sarađuju sa školama u Sloveniji, Crnoj Gori ili Hrvatskoj.
Psiholozi Nacionalne službe za zapošljavanje daju stručne savete iz profesionalne orijentacije, a osnovcima su dostupne aplikacije "Vodič za osnovce" i "Karijerno putovanje".
"Vodič može pomoći u samoj proceni interesovanja. Oni onlajn popunjavaju upitnike, računar vraća odgovor i oni mogu da saznaju koji su to smerovi koji se prirodno nadovezuju na njihove želje, interesovanja i jake strane", kaže Ivana Božič, psiholog sa Nacionalne službe za zapošljavanje.
Zainteresovani učenici mogu da učestvuju u radionici "Na putu izbora zanimanja", koja će im pomoći da procene svoje želje, otkriju svoja profesionalna interesovanja i upoznaju se s načinima donošenja odluka. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sajam znanja: Izaberi srednju školu po svojoj meri

Izvor: Mondo, 29.Mar.2016

U Domu omladine u Beogradu danas je počeo Sajam srednjih stručnih i umetničkih škola, na kojem je 40 škola predstavilo obrazovne programe...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Sajam će trajati dva dana, održava se pod sloganom "Po svojoj meri školu izaberi", a cilj je da pomogne osnovcima...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.