Nema krvi ni za lek

Izvor: S media, 15.Jul.2010, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema krvi ni za lek



Iz Instituta za transfuziju krvi Srbije saopšteno je danas da se rezerve krvi rapidno smanjuju i da institut trenutno raspolaže dvodnevnim rezervama krvi.


Stanje krvi dodatno je ugroženo jer su otkazane neke velike akcije davanja krvi koje su planirane za nekoliko narednih dana, pa će dnevni priliv u predstojećem periodu iznositi samo 50 do 100 jedinica krvi, što je daleko ispod realnih potreba koje iznose 250 do 300 jedinica u beogradskim zdravstvenim ustanovama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Zbog toga će već od ponedeljka, 19. jula, ukoliko se odziv gradjana ne poveća, doći do otkazivanja operacija, a na smanjen odziv utiču razlozi karakteristični za letnji period - visoke temperature, sezona godišnjih odmora, školskih raspusta i otkazivanje redovnih akcija, navodi se u saopštenju.

Institut za transfuziju krvi poziva i moli gradjane da se u što većem broju odazovu pozivu i daju krv kako bi se sprečila kriza, predupredio deficit krvi i pravovremeno, transfuziološki zbrinuli bolesnici kojima je krv neophodna za lečenje.

Gradjani mogu da daju krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39, svakog dana od 7.00 do 19.00 i subotom od 8.00 do 15.00 sati, ili u autobusu na Trgu Republike svakog dana osim nedelje od 12.00 do 18.00 sati.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Alarmantno: Rezerve krvi u Beogradu na granici

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Rezerve krvi alarmantno male

Izvor: B92, 16.Jul.2010, 13:11

Beograd -- Rezerve krvi rapidno opadaju, upozoravaju iz Instituta za transfuziju, i kažu da trenutno raspolažu dvodnevnim rezervama krvi...Razlozi su karakteristični za letnji period - visoke temperature, sezona godišnjih odmora, školskih raspusta i otkazivanje redovnih akcija dobrovoljnog davalaštva...Gordana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.