Ne manipulisati decom!

Izvor: S media, 25.Apr.2011, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne manipulisati decom!

Udruženje Roditelj osudilo je danas svaki oblik manipulacije decom u reklamne svrhe i zatražilo od nadležnih da posebnu brigu posvete najmlađima kako ni oni, a ni i njihovi roditelji u budućnosti ne bi bili izloženi kampanjama, poput one koja se odnosi na stambene kredite Erste bank a.d. Novi Sad.

Zaštitno lice ove kampanje je Maja, petogodišnja devojčica koja se svakodnevno kroz elektronske medije, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ali i sa bilborda i plakata obraća pitanjem: Je l’i ti imaš svoj stan?

Prodaja uskršnjih jaja za pomoć deci oboleloj od raka

"Poruka koja na ovaj način komunicira isključivo materijalne vrednosti, neprimerena je psiho-socijalnim karakteristikama deteta predškolskog uzrasta", ističe se u saopštenju udruženja Roditelj.

Uhapšen zbog onanisanja pred decom

Iako je oblast oglašavanja u Srbiji delimično uređena propisima, a u Zakonu o oglašavanju posebno poglavlje posvećeno zaštiti najmlađih, on je, ipak, ostao nedorečen, dodaje se u saopštenju.

Mesecima držali decu vezanu ispred TV-a!

Udruženje Roditelj ističe da je neophodno pojačati nadzor nad emitovanjem reklamnih sadržaja u svim oblicima koji se odnose na decu, ili se ne odnose direktno na njih, ali su u njima glavni akteri upravo deca.

Takođe, načela oglašavanja koja se odnose na decu neophodno je dodatno dopuniti etičkim normama koje proističu iz različitih međunarodnih dokumenata koje je naša država potpisala i na čiju primenu se obavezala, navodi se u saopštenju.

(FoNet)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Apel da se deca ne koriste u reklamama

Izvor: Radio 021, 25.Apr.2011

Udruženje "Roditelj" najoštrije je osudilo svaki oblik manipulacije decom u reklamne svrhe i zatražilo od nadležnih organa da posebnu brigu posvete deci kroz poboljšanje zakonske regulative.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.