NASTAVNIK UGRIZAO UČENIKA!

Izvor: Kurir, 21.Apr.2011, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASTAVNIK UGRIZAO UČENIKA!

ČAČAK - Novi skandal u prosveti! Roditelji dece koja pohađaju Osnovnu školu “Dr Dragiša Mišović” frapirali su se kad su saznali da je prošle srede nastavnik fizičkog vaspitanja Miljko Rajičić, u trenutku besa, ugrizao za obraz osmaka D. Đ. i pri tom mu oči stegao palčevima. Kako tvrde

ČAČAK - Novi skandal u prosveti!

Roditelji dece koja pohađaju Osnovnu školu “Dr Dragiša Mišović” frapirali su se kad su saznali da je prošle srede nastavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << fizičkog vaspitanja Miljko Rajičić, u trenutku besa, ugrizao za obraz osmaka D. Đ. i pri tom mu oči stegao palčevima. Kako tvrde roditelji dece koja s dečakom idu u odeljenje, nastavnik je ujeo dečaka jer su mu neki od učenika držali vrata sale.

- Jednoj nastavnici je pozlilo, pa je zamolila nastavnika fizičkog da njeno odeljenje pripoji onom koje već ima čas. Rajičić je prihvatio, ali na kraju časa grupa učenika iz pripojenog odeljenja pobunila se tražeći da održe još jedan čas fizičkog, koji su po rasporedu imali. Nastavnik je odbio i poslao učenike u svlačionicu. Međutim, nije mogao da zaključa salu jer je grupa đaka sa unutrašnje strane vukla vrata. U jednom trenutku naglo su pustili kvaku i vrata su nastavnika udarila po glavi - kaže za Kurir direktor škole Života Karović. Profesora je to očigledno toliko iznerviralo da je uhvatio jednog učenika iz grupe i naneo mu povrede - objašnjava direktor i naglašava da je ovo saznao na osnovu izjava očevidaca.

- Bio je svestan da ne sme fizički da kažnjava učenike, i ja sam ga udaljio s radnog mesta do okončanja disciplinskog postupka. Rešenje postoji, ali nije uručeno, pošto je nastavnik dan ranije otišao na bolovanje. To će, svakako, biti učinjeno prvog dana po isteku bolovanja - tvrdi direktor Karović.

On dodaje da je nastavnik posle incidenta, sa još dvojicom kolega, otišao u dečakovu kuću i izvinio se.

- Policija će, po službenoj dužnosti, javnom tužiocu podneti prijavu - kaže direktor i dodaje da je lekar Doma zdravlja u kome je učenik pregledan kontaktirao s policajcima i obavestio ih o dečakovim povredama.

Nastavnik: Nemojte, imam problema!

Nastavnik fizičkog vaspitanja Miljko Rajičić u izjavi za Kurir nije želeo da komentariše koje je povrede naneo dečaku, kao i zbog čega je to učinio.

- Nije to baš tako... Ne mogu da razgovaram o tome... Imam problema, razumite me. Nije još rešeno šta će sa mnom učiniti... - zbunjeno je rekao Rajičić, posle čega je spustio slušalicu.

Roditelji: Plašimo se za bezbednost dece!

Roditelji dece koja pohađaju ovu školu zgranuti su događajem.

- Ne mogu da poverujem da takve osobe predaju našoj deci. Pa kakva će ona biti kad ih nastavnici fizički napadaju?! Ova škola inače važi za veoma uglednu i njen nastavni kadar se smatra vrhunskim. Zamislite kako je onda u drugim?! Iskreno, plašimo se za bezbednost dece, i zato planiramo da se organizujemo i zajednički reagujemo - kaže za Kurir majka jednog učenika ove škole.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čačak: Nastavnik ujeo učenika

Izvor: S media, 22.Apr.2011, 00:05

Nesvakidašnji incident u OŠ "Dr Dragiša Mišović" šokirao Čačane. Pokrenut disciplinski postupak protiv profesora Miljka Rajičića. ..Nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ "Dr Dragiša Mišović" u Čačku Miljko Rajičić (45), protekle srede, u fiskulturnoj sali, ujeo je za obraz učenika osmog...

Nastavak na S media...

Profesor ujeo učenika za obraz

Izvor: SrbijaNet.rs, 22.Apr.2011

Nesvakidašnji incident dogodio se u OŠ ’Dr Dragiša Mišović’ u Čačku, kada je nastavnik fizičkog isprovociran ponašanjem nekolicine učenika osmog razreda, jednog od njih ujeo za obraz. Incident se dogodio prošle srede tokom šestog časa u popodnevnoj smeni.

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.