„Konte osiguran na samo 40.000 evra

Izvor: Press, 14.Jul.2010, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Konte" osiguran na samo 40.000 evra

Turistička agencija „Konte", čiji je vlasnik Želimir Šimpraga uhapšen zbog prevare putnika, ima ugovor o osiguranju sa kompanijom „Triglav Kopaonik" i postoji mogućnost da turisti bar delimično dobiju nadoknadu za pretrpljenu štetu. Ako agencija ode u stečaj ili je nelikvidna, postoje uslovi da se od osiguravajuće kuće naplati šteta, potvrđeno je Pressu u „Triglav Kopaoniku". Prema nezvaničnim informacijama, „visina" osiguranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koje ima agencija „Konte" pokriva sumu od 40.000 evra. U „Triglav Kopaoniku" kažu da se trenutno radi na prikupljanju svih neophodnih informacija i dokumentacije.- U slučaju da se potvrdi da za to postoje svi potrebni uslovi, „Triglav Kopaonik" će izmiriti svoje obaveze. Prema uslovima osiguranja, zahteve za naknadu štete dostavlja osiguranik, u ovom slučaju turistička agencija, koja zbog privremene nelikvidnosti (blokade) ili stečaja nije u mogućnosti da izvrši svoje obaveze prema putnicima i time im prouzrokuje štetu. Ukoliko oštećeni putnik sam podnosi zahtev za naknadu štete, neophodno je da dostavi svu dokumentaciju koja mu je dostupna. Kada ima više oštećenih sa ukupnim zahtevom koji prevazilazi osiguranu sumu, neophodno je utvrditi osnovanost svih i isplatiti umanjenu naknadu srazmerno visini svake pojedinačne štete - kažu u „Triglav Kopaoniku".
Kako zaključuju, kada će biti moguće aktivirati polisu ne zavisi od njih, već od brzine nadležne turističke inspekcije i drugih državnih organa.
Jedan od oštećenih putnika i organizator protesta ispred agencije Slobodan Pešić kaže da se radi o sumi od ukupno 40.000 evra, koliko je na raspolaganju od „Triglava". Prema njegovim rečima, to je nedovoljno, jer oštećenih ima mnogo, a šteta iznosi više od 200.000 evra.
- Nas je 220 koji smo uplatili aranžmane u agenciji „Konte", koje smo prosečno plaćali po 900 evra. Problem stvara i to što se za nadoknadu iz osiguranja mora pribaviti gomila papira. Što od same turističke agencije, koja je sada zatvorena, što od policije. To je jedno vrzino kolo - smatra Pešić.   
Pogledaj vesti o: Triglav osiguranje

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Oštećeno najmanje 1.000 turista

Izvor: B92, 15.Jul.2010, 02:20

Beograd -- Najmanje 1.000 putnika agencije "Konte" je oštećeno, jer su polasci za uplaćene aranžmane bili zakazani do oktobra, saznaju "Novosti" u Turističkoj inspekciji... Iz inspekcije upozoravaju da turističke agencije, koje su uzele novac putnicima, moraju da organizuju putovanja...Sređivanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.