Izbegavati sunce, uzimati tečnost i laganu hranu

Izvor: Akter, 12.Avg.2014, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbegavati sunce, uzimati tečnost i laganu hranu

Izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, lagana ishrana, adekvatno oblačenje i unošenje dovoljno tečnosti u organizam, saveti su portparola Hitne pomoći dr Nade Macure građanima zbog veoma toplog vremena koje se očekuje tokom dana u celoj Srbiji

Dr Macura je savetovala nošenje boce sa vodom, uzimanje vitamina i kontrolu arterijskog krvnog pritiska.

Portparol Hitne pomoći je upozorila da posebno hronični bolesnici i starije osobe ne bi trebalo duže >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da stoje na nogama i savetovala veliki oprez na kupalištima i u saobraćaju.

Kada su visoke temperature vazduha, savetuje se izbegavanje boravka na suncu u periodu kada je najveća vrućina od 10 do 17 časova, uzimanje voća i povrća i pet obroka dnevno.

Hroničnim bolesnicima savetuje se uredno lečenje i terapija, a u slučaju pojave tegoba, pogotovu kod srčanih bolesnika, kada se osete bolovi u grudnom košu, potrebno je obustaviti svaki napor i potražiti savet lekara.

Kada su visoke temperature vazduha, savetuje se boravak u hladovini parka, pored reke, pod krošnjom drveta ili na terasi, nošenje lagane i komotne odeće i šetnje ujutro i uveče.

U Srbiji će danas, prema prognozi meteorologa, biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, a po podne se na severu i zapadu, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje retka pojava pljuskova sa grmljavinom.

Najviša dnevna temperatura iznosiće od 30 stepeni na severu i zapadu do 36 stepeni na jugu i istoku, dok će u Beogradu najviša dnevna temperatura iznositi oko 33 stepena.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji sutra oko 37 stepena Celzijusovih

Izvor: Press, 12.Avg.2014

U četvrtak 14. avgusta prognozirano je "u centralnim i južnim krajevima mestimično maksimalna temperatura od oko 37 stepena Celzijusovih", upozorio je danas Republički hidrometeorloški zavod (RHMZ)... Zbog velikih vrućina lekari građanima savetuju izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem...

Nastavak na Press...

Nada Macura savetuje: Ne izlazite napolje u periodu od 10 do 17 sati

Izvor: Blic, 13.Avg.2014, 08:52

Izbegavanje boravka na suncu u najtoplijem delu dana, lagana ishrana, adekvatno oblačenje i unošenje dovoljno tečnosti u organizam, saveti su portparola Hitne pomoći dr Nade Macure građanima zbog veoma toplog vremena koje se očekuje tokom dana u celoj Srbiji...Dr Macura je savetovala nošenje boce...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.