Istraga protiv dva lekara u Vranju

Izvor: B92, 16.Mar.2011, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv dva lekara u Vranju

Vranje -- Tužilaštvo u Vranju podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv dva lekara Zdravstvenog centra zbog propusta u lečenju 5-godišnje devojčice koja je preminula.

Zbog nesavesnog lečenja Dijane Marinković, zahtev za sprovođenje istrage podnet je protiv dr Darka Civkarovskog i dr Slaviše Kanačkog.

U saopštenju, koje je potpisao zamenik javnog tužioca Trajko Naumović, navedeno je da se Tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na taj korak odlučilo na osnovu nalaza stručnjaka Instituta za sudsku medicinu "Milovan Milovanović" iz Beograda.

Tužilaštvo napominje da je 15. marta istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju podnet zahtev za sprovođenje istrage protiv lekara Civkarovskog i Kanačkog iz Vranja, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo" teško delo protiv zdravlja ljudi".

Petogodišnja Dijana Marinković umrla je 8. januara na Dečjem odeljenju vranjske bolnice, dva sata pošto su je roditelji doneli sa povišenom temperaturom i gušenjem.

Beogradski advokat Zoran Jakovljević, pravni zastupnik porodice Marinković, pre dva dana je izjavio da se ispostavilo da je na devojčici traheotomija, kao jedino rešenje, izvršena kada je ona već bila mrtva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraga protiv lekara zbog smrti devojčice

Izvor: Blic, 16.Mar.2011

VRANJE - Protiv Darka Cvikarovskog i Slaviše Kanačkog, lekara iz Vranja, Javno tužilaštvo podnlelo je istražnom sudiji Osnovnog suda u Vranju zahtev za sprovođenje istrage zbog smrti devojčice Dijane Marinković (5) zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo protiv zdravlja, saopšteno...

Nastavak na Blic...

Lekari okrivljeni za smrt devojčice

Izvor: Šumadija Press, 16.Mar.2011

Opštinsko tužilaštvo u Vranju podnelo krivične prijave protiv dva lekara Zdravstvenig centra zbog propusta u lečenju petogodišnje devojčice koja je preminula.

Nastavak na Šumadija Press...

Lekari okrivljeni za smrt petogodišnje Dijane

Izvor: S media, 16.Mar.2011

Opštinsko javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je da je Osnovnom sudu u Vranju podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv dva lekara Zdravstvenog centra u Vranju zbog propusta u lečenju petogodišnje Dijane Marinković koja je preminula. Reč je o dr Darku Civkarovskom i dr Slaviši Kanačkom....

Nastavak na S media...

Istraga protiv lekara zbog smrti devojčice

Izvor: Večernje novosti, 16.Mar.2011

Tužilaštvo je podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv lekara Darka Civkarovskog i Slaviše Kanačkog zbog propusta u lečenju petogodišnje Dijane Marinković koja je preminula

Nastavak na Večernje novosti...

Istraga protiv dvojice lekara u Vranju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2011

VRANJE -..Osnovno javno tužilaštvo u Vranju podnelo je danas zahtev za sprovođenje istrage protiv dvojice lekara vranjske bolnice osumnjičene za nesavesno lečenje ljudi...Oni se osumnjičeni da su počinili krivično delo protiv zdravlja ljudi, u noći kada je na dečijem odeljenju vranjske bolnice...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tužilaštvo: Istraga protiv dvojice lekara

Izvor: Press, 16.Mar.2011

Opštinsko javno tužilaštvo u Vranju podnelo je Osnovnom sudu zahtev za sprovođenje istrage protiv dvojice lekara zbog sumnje da su nesavesno pružali lekarsku pomoć petogodišnjoj Dijani Marinković koja je preminula 8. januara u prisustvu pet lekara.

Nastavak na Press...

MALOJ DIJANI LEKARI DOŠLI GLAVE?

Izvor: Kurir, 17.Mar.2011, 08:47

VRANJE - Traheotomija urađena na mrtvom detetu. Zahvaljujući nalazima sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu i Instituta za sudsku medicinu, na pomolu je razrešenje dileme o tome ko je kriv za smrt petogodišnje Dijane Marinković iz Ćukovca kod Vranja..VRANJE - Traheotomija urađena...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.