Dete umiralo lekari gledali?

Slađana VELJKOVIĆ

16. 03. 2011. u 15:07

Tužilaštvo je podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv lekara Darka Civkarovskog i Slaviše Kanačkog zbog propusta u lečenju petogodišnje Dijane Marinković koja je preminula

PROTIV Slaviše Kanačkog i Darka Civkarovskog, anesteziologa i otorinolaringologa u vranjskoj bolnici, Osnovno tužilaštvo podnelo je zahtev za sprovođenje istrage. Dvojica lekara su osumnjičena da su izvršila teško krivično delo protiv zdravlja ljudi. Kanački i Civkarovski su, da podsetimo, bili dežurni one kobne noći 8. januara kada je na Dečjem odeljenju preminula petogodišnja Dijana Marinković iz Ćukovca.

- U našem zahtevu za istragu stoji sumnja da su nesavesno pružali lekarsku pomoć. Do takvog zaključka smo došli posle izveštaja Instituta za sudsku medicinu "Milovan Milovanović" iz Beograda - kaže Trajko Naumović, zamenik osnovnog tužioca u Vranju.

Za advokata Zorana Jakovljevića koji zastupa porodicu Marinković, ovaj razvoj događaja je očekivan.

NEOBAVEŠTENI Iako je izveštaj iz Beograda stigao još pre nedelju dana, Marinkovići ga još nisu videli. Čak ih niko nije obavestio ni da je stigao već su to saznali od novinara.

Marinkovići smatraju da nisu samo dvojica pomenutih lekara krivi.

- Još ima odgovornih, recimo pedijatar koji je prvi pregledao našu ćerku, kao i lekari hitne pomoći koji su dali detetu injekciju i ne pogledavši je - kaže Bojan Marinković.

Za krivično delo za koje tužilaštvo sumnjiči dvojicu vranjskih lekara predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Igec

16.03.2011. 18:05

Naravno da trebe sprovesti i stragu i utvrditi odgovornost, ovo je strasno, da nam umiru deca na rukama tzv.doktora, samo ako se utvrdi prava istina i krivci kazne mozemo ocekivati da nase zdravstvo najzad pocne da radi odgovorno i strucno, jer do sada tako rade samo kada prime mito...

isidora

17.03.2011. 10:53

@Igec - To se nasim lekarima desava svakodnevno a njihove kazne su male u odnosu na izgubljen zivot.

Dani

17.03.2011. 08:56

Nisu oni ljudi krivi nego neznanje, nespremnost sto je jos gore.Strasno