I dalje na snazi restrikcije vode

Izvor: B92, 25.Avg.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje na snazi restrikcije vode

Arilje -- Restrikcije vode i danas su na snazi u Čačku, Gornjem Milanovcu, Arilju, Požegi i Lučanima.

Najbolja situacija je u Lučanima, gde su isključenja minimalna, a najveće nestašice vode su u Arilju i Požegi, gde isključenja vode traju od šest do osam časova. Direktor Javnog preduzeća "Rzav" u Arilju Ljubo Lazović rekao je agenciji Beta da je to "blago poboljšanje u snabdevanju" rezultat smanjenja biološkog minimuma u ovoj reci za 100 litara u sekundi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"To je donelo radost za oko 250.000 potrošača u Čačku, Gornjem Milanovcu, Arilju, Požegi i Lučanima jer su svi bazeni dobili vodu, a u svim gradovima je pritisak vode u slavinama povećan", kazao je on.

Kako je naveo, najave meteorologa da će tokom vikenda biti padavina nisu se obistinile i suša se nastavlja, pa će dozvoljenih 100 litara minimuma brzo da se potroši, zbog čega se strahuje kako dalje bez vode.

Trenutno Arilje snabdeva pet vojnih cisterni, dok se u Požegi nalazi 10 cisterni - pet mobilnih i pet stacionarnih, koje vodu dopremaju iz Užičkog vodovoda.

Jedna cisterna odlazi u varošicu Rudnik, gde meštani ne mogu da koriste vodu iz vodovoda zbog pojave "štetnih sadržaja".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najduže restrikcije vode u Arilju i Požegi

Izvor: Mondo, 25.Avg.2008

Restrikcije vode i daje su na snazi u Čačku, Gornjem Milanovcu, Arilju, Požegi i Lučanima. Najbolja situacija je u Lučanima, a najveće nestašice vode su u Arilju i Požegi gde isključenja vode traju od šest do osam časova.

Nastavak na Mondo...

Smanjena ograničenja u vodosnabdevanju

Izvor: RTS, 25.Avg.2008

Pet opština iz Zlatiborskog i Moravičkog okruga od danas sa regionalnog sistema "Rzav" dobijaju 400 litara vode u sekundi, što je izvesno poboljšanje, ali još nije dovoljno da se ukinu ograničenja u potrošnji koja su najveća u Arilju i Požegi. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.