U Čačku snabdevanje vodom bolje, ali i dalje otežano

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Čačku snabdevanje vodom bolje, ali i dalje otežano

ČAČAK - Direktor "Vodovoda" u Čačku Zoran Pantović izjavio je danas da je nakon smanjenja biološkog minimuma reke Rzav pobošljano snabdevanje vodom u tom gradu, ali da je ono i dalje "otežano".

Pantović je agenciji Beta rekao da su restrikcije vode nastavljene po planu u čačanskim selima koja su priključena na gradski vodovod, jer, kako je naveo, za "normalno" snabdevanje nedostaje oko 50 litara vode u sekundi.

On je dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u gradu uglavnom "normalno" snabdevanje vodom, osim u naseljima Kulinovci, Jezdina i Loznica koja su na većoj nadmorskoj visini, kao i u višespratnicama.

Pantović je dodao da je "Vodovod" podneo dve krivične prijave protiv nepoznatih lica u selu Preljina koja su samostalno zatvarala vodovodne ventile u šahtama.

On je apelovao na građane da racionalno koriste vodu i da ne mešaju svoje "alternativne izvore" vodosnabdevanja sa sistemom "Rzava".

Prema njegovim rečima, Javno preduzeće "Rzav" trenutno proizvodi 450 litara vode u sekundi za pet gradova, od čega Čačak, kao najveći potrošač, dobija 244 litara vode u sekundi.

On je dodao da pored toga čačanski "Vodovod" sam proizvodi još 120 litara vode u sekundi.

U Čačku su restrikcije vode uvedene 13. avgusta, kada je Štab za civilnu zaštitu proglasio stanje elementarne nepogode u gradu.

Pored Čačka, restrikcije vode su i u Arilju, Požegi, Gornjem Milanovcu i Lučanima koji se takođe snabdevaju vodom sa sistema "Rzav".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.