Dan sećanja i dan žalosti

Izvor: Akter, 05.Avg.2015, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan sećanja i dan žalosti

U Srbiji je danas Dan žalosti, u znak sećanja na stradanje i progon Srba pre 20 godina u hrvatskoj vojnoj akciji Oluja

Procenjuje se da je, pre dve decenije, za samo tri dana Oluje, iz svojih domova proterano više od 200 hiljada Srba, stradalo ih je oko dve hiljade, dok je popaljeno, opljačkano i uništeno oko 40 hiljada privrednih i pomoćnih objekata.

Ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin pozvao je građane Srbije da u 12 časova stanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na jedan minut i odaju poštu stradalim Srbima.

Povodom Dana žalosti, tačno u podne na celoj teritoriji Srbije biće aktivirane sirene za uzbunjivanje emitovanjem zvučnog signala "prestanak opasnosti", u trajanju od 60 sekundi.

U isto vreme oglasiće se i crkvena zvona na pravoslavnim crkvama.

Na zgradama državnih institucija i organizacija zastave će biti spuštene na pola koplja.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.