Izvor: Danas, 06.Mar.2011, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolest koja može izazvati slepilo

Svetska nedelja borbe protiv glaukoma, od 7. do 11. marta, biće obeležena na Opštini Zvezdara akcijom besplatnih i preventivnih merenja očnog pritiska. Skrining akcija ima za cilj da ukaže da je merenje očnog pritiska važno za otkrivanje i praćenje bolesti, a organizatori su Kliničko-bolnički centar Zvezdara, Dom zdravlja Zvezdara i Udruženje pacijenata za glaukom.
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povišen očni pritisak uvod u glaukom

Izvor: Blic, 07.Mar.2011, 15:40

Udruženje za borbu protiv glaukoma Srbije obeležava svetsku nedelju glaukoma, od 6. do 12. marta, akcijom „Otvorite oči pred glaukomom“, sa ciljem da skrene pažnju na ozbiljnost ove podmukle bolesti koja često napreduje neprimetno, kao i na potrebu za redovnim pregledima kod očnog lekara, naročito...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.