Tramp će 3. maja razgovarati sa Abasom u Beloj kući

Izvor: Blic, 20.Apr.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp će 3. maja razgovarati sa Abasom u Beloj kući

Američki predsednik Donald Tramp će 3. maja u Beloj kući razgovarati s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom o opcijama za obnovu izraelsko-palestinskih mirovnih pregovora, saopšteno je u Vašingtonu.

- Ta poseta će potvrditi posvećenost SAD postizanju sporazuma o okončanju sukoba - izjavio je portparol Bele kuće Šon Spajser.

Tramp je 10. marta u telefonskom razgovoru pozvao palestinskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednika u posetu SAD.

Abas je tada rekao Trampu da je posvećen saradnji s njim u cilju postizanja mira na Bliskom istoku.

Tramp je od pobede na izborima više puta izrazio interesovanje da se postigne sporazum Izraela i Palestinaca o miru, ali je, za razliku od svojih prethodnika, u februaru odustao od jasne podrške nezavisnoj Palestini, rekavši da bi mogao da podrži i rešenje sukoba dva naroda po modelu jedne države, ako se oni tako dogovore.

Na konferenciji za novinare u Beloj kući s izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, Tramp je nedavno rekao da mu se svidja i model dve države i model jedne države.

Američki predsednik je, s druge strane, apelovao na Izrael da se "malo uzdrži" od izgradnje u jevrejskim naseljima na teritoriji na kojoj Palestinci nameravaju da osnuju svoju državu.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.