PRVI SASTANAK LIDERA SAD I UN: Tramp i Gutereš pričali o američkom zatezanju finansiranja UN

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2017, 01:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVI SASTANAK LIDERA SAD I UN: Tramp i Gutereš pričali o američkom zatezanju finansiranja UN

Tramp je tokom izborne kampanje kritikovao UN navodeći da je to "klub ljudi koji se sastaju, pričaju i lepo provode"

Američki predsednik Donald Tramp i generalni sekretar UN Antonio Gutereš imali su u Beloj kući svoj prvi, kratak sastanak.

Gutereš koji je nasledio Ban Ki-Muna na mestu generalnog sekratar UN 1. januara, sastao se u Beloj kući i sa Herbertom Rejmondom (H.R.) Mekmasterom, Trampovim savetnikom za nacionalnu bezbednost, saopštile su UN. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Svetska organizacija je zabrinuta zbog najave SAD da će smanjiti svoj finansijski doprinos UN, javila je agencija Frans pres i dodala da su SAD članica s najvećim finansijskim doprinosom radu UN. Portparol UN Stefan Dižarik izjavio da su Tramp i Gutereš imali "dobar razgovor" o odnosima SAD i UN i složili se da se uskoro ponovo sastanu, javila je agencija AP.

Ambasadori zemalja članica Saveta bezbednosti UN trebalo bi da iduće nedelje u Beloj kući razgovaraju s Trampom o finansiranju UN, kao i o ratu u Siriji, i o krizama u Severnoj Koreji i na Bliskom istoku. .

SAD ovog meseca predsedavaju Savetom bezbednosti UN.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.