Dan inauguracije - Donald Tramp postaje 45. predsednik SAD

Izvor: VOA, 20.Jan.2017, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan inauguracije - Donald Tramp postaje 45. predsednik SAD

Milijarder biznismen Donald Tramp za nekoliko sati položiće zakletvu kao 45. predsednik SAD, u podne po lokalnom vremenu. Uoči inauguracije, Tramp je predvideo da će nacija videti "nešto izuzetno" kada položi zakletvu. On je obećao da će vredno raditi, ujediniti zemlju i učiniti Ameriku velikom za sve. Posle inauguralnog koncerta u četvrtak uveče na stepenicama Linkolnovog spomenika, Tramp je masi od hiljada građana poručio da ceo svet posmatra šta se događa u SAD. Protesti U četvrtak uveče, demonstanti protiv Donalda Trampa sukobili su se sa policijom ispred Nacionalnog pres kluba u Vašingtonu, u kojem se održavao koktel Trampovih pristalica. Demonstranti su vikali - "Ne Trampu, ne fašističkim SAD", dok je policija pokušavala da ih udalji od vrata zgrade. Neki demonstranti gađali su policiju raznim predmetima a jedan od objekata je i zapaljen. U Njujorku, hiljade ljudi okupile su se u Central parku u blizini Trampove kule - poslovne zgrade u centru Njujoka, na velikom protestu protiv dolazeće administracije. Među govornicima su bili gradonačelnik Bil de Blazio, reditelj Majkl Mur i zvezde šoubiznisa Robert de Niro i Šer.     

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Dan inauguracije - Tramp postaje 45. predsednik SAD

Izvor: VOA, 20.Jan.2017

Milijarder biznismen Donald Tramp za nekoliko sati položiće zakletvu kao 45. predsednik SAD, u podne po lokalnom vremenu. Uoči inauguracije, Tramp je predvideo da će nacija videti "nešto izuzetno" kada položi zakletvu. On je obećao da će vredno raditi, ujediniti zemlju i učiniti Ameriku velikom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.