Briselske trešnje i Donald Tramp

Izvor: JUGpress.com, 24.Maj.2017, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Briselske trešnje i Donald Tramp

BRISEL

Svetska vest jeste da predsednik SAD Donald Tramp dolazi u Brisel ali za novinare iz Srbije je najveće iznenadjenje cena trešanja u Briselu, u takozvanoj “evropskoj četvrti” u kojoj se nalaze institucije Evropske unije.

Ovo voće na tezgi na ulici u Briselu košta 15 evra po kilogramu a jagode četiri evra, cena koju proizvodjaci u Srbiji mogu samo da sanjaju .

Što se Trampa >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tiče, u zgradi evropskih institucija, gde će boraviti, danas je postavljen crveni tepih po kome će predsednik SAD da hoda.

Postavljene su i zastave a najavljuje se da će sutra i u četvrtak pola Brisela biti blokirano .

Danas popodne već se postavljene barikade oko američke ambasade koje liče na one iz američkih filmova ali u vreme rata.

I dok se  zvaničnici i snage bezbednosti pripremaju za dolazak Trampa koji je, poneki primećuju, pre evropksih zvaničnika imao susret sa predsednikom Turske, u Briselu se očekuju i masovne demonstracije antiglobalista sa porukom “Nema dobrodošlice za Trampa”.

U Brisel sutra siže i šest premijera sa Balkana, medju njima i Aleksandar Vučić.

Oni imaju zvanični sastanak sa Federikom Mogerini, nakon toga neformalnu večeru na kojoj će, tako je novinaru JUGpressa danas rečeno na licu mesta, sedeti po abecednom redu gradova iz kojih dolaze.

Portparolka Mogerini Maja Kocijančić je danas novinarima iz Srbije, koji su u Briselu zahvaljujući Delegaciji EU i, najveći deo njih, odvojenim nagradama na konkursu Evropskog PROGRESa, da se , navodno, do početka sastanka neće znati ko dolazi iz Skoplja i Prištine.

Očekuju se , saznajemo, Zoran Zaev i Isa Mustafa.

Ispred evropskih institucija danas u Briselu zastave na pola koplja, zbog terorističkog napada juče u Mančesteru u kome je ubijeno, prema poslednjim informacijama, dvadeset dvoje mladih ljudi  na koncertu tinejdžerske zvezde.

Briselska svakodnevica su i naoružani vojnici sa prstom na obaracu puske , ciju cev drze usmerenu prema ulici, koji stalno patroliraju i strazare ispred nekih zgrada u kojima su institcije EU.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.