Bela kuća: Tramp će možžda podržžati istragu o napadu u Jemenu

Izvor: Blic, 27.Feb.2017, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Tramp će možžda podržžati istragu o napadu u Jemenu

Bela kuća saopštila je da postoji mogućnost da predsednik SAD Donald Tramp podrži istragu o prošlomesečnom napadu te zemlje u Jemenu, tokom kojeg je ubijeno 14 pripadnika ogranka Al Kaide, ali i nekoliko civila i jedan američki marinac.

- Nisam imala priliku da direktno razgovaram s njim o tome, ali pretpostavljam da će podržati - rekla je zamenica portparola Bele Kuće Sara Hukabi Sanders za televiziju "Ej-Bi-Si".

Pentagon je ranije saopštio da je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jemenu u prvoj operaciji, koju je Tramp odobrio kao glavni komandant oruženih snaga, ubijeno 14 džihadista, ali i nekoliko civila, podseća Rojters.

Zdravstveni zvaničnici, koji su bili na licu mesta, tvrde da je ubijeno oko 30 osoba, od kojih desetoro žena i dece.

Među ubijenima u napadu na ogranak Al Kaide u Jemenu, koji je izvršen 29. januara, je i marinac Vilijam Rajan Ovens (36).
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

BELA KUĆA O NAPADU U JEMENU: Tramp će pokrenuti istragu o pogibiji civila i američkog marinca!

Izvor: Kurir, 27.Feb.2017

..."Nisam imala priliku da direktno razgovaram s njim o tome, ali pretpostavljam da će podržati", rekla je u petak zamenica portparola Bele Kuće Sara Hukabi Sanders za televiziju Ej-Bi-Si..Pentagon je ranije saopštio da je u Jemenu u prvoj operaciji, koju je Tramp odobrio kao glavni komandant oruženih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.