U Banjaluci obeležen Dan državnosti Srbije

Izvor: RTS, 15.Feb.2016, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Banjaluci obeležen Dan državnosti Srbije

Generalni konzulat Srbije obeležio je večeras u Narodnom pozorištu u Banjaluci Dan državnosti Srbije - Sretenje, nastupom Državnog ansambla narodnih igara i pesama Srbije "Kolo".
Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić izrazio je zadovoljstvo što se proslavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dan državnosti Srbije.

Nikolić je gostima poželeo da sa te svečanosti ponesu lepe uspomene.
Povodom Dana državnosti, Generalni konzulat Srbije organizovao je sa Republičkim prosvetno-pedagoškim zavodom takmičenje za najbolji literarni rad učenika srednjih škola Republike Srpske na temu "Kako vidim Srbiju u budućnosti", a autori deset najboljih radova biće nagrađeni besplatnim vikendom u Srbiji.
Svečanosti obeležavanja Dana državnosti Srbije prisustvovali su predsednik RS Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović, član Predsedništva BiH iz RS Mladen Ivanić i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti RS i Bosne i Hercegovine.
Dan državnosti Srbije slavi se 15. februara u znak sećanja na donošenje prvog Ustava Knjaževine Srbije - Sretenjskog ustava 1835. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obeležen Dan državnosti Srbije u Banjaluci

Izvor: B92, 15.Feb.2016

Banjaluka -- Generalni konzulat Srbije obeležio je u Narodnom pozorištu u Banjaluci Dan državnosti Srbije, nastupom Državnog ansambla narodnih igara i pesama Srbije "Kolo"...Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić izrazio je zadovoljstvo što se proslavlja Dan državnosti Srbije...Nikolić...

Nastavak na B92...

U Banjaluci obeležen Dan državnosti Srbije

Izvor: Studio B, 15.Feb.2016

U Banjaluci je Generalni konzulat Srbije sinoć obeležio Dan državnosti Srbije - Sretenje, a svečanosti u Narodnom pozorištu prisustvovali su zvaničnici RS, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Srpske i BiH, kulturnog i javnog života...Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.