Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Okt.2015, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Budućnost je u saradnji, ne u žicama i ogradama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je kako sva otvorena pitanja u regiji moraju biti riješena što hitnije, jer Srbiju, kako je kazao, čeka budućnost puna izazova zbog čega mora nastaviti razvijati institucije i jaka demokratska prava i slobode.

"Neizostavno moramo riješiti sva otvorena bilateralna pitanja, kako bismo mogli proizvesti održivu stabilnost na Balkanu", poručio je Vučić sudionicima regionalne konferencije "Balkanska ruta i izbjeglička kriza - što organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << civilnog društva mogu da učine? Što očekivati od nacionalnih vlada i EU? ".

Vučić je poručio i kako se Srbija neće svađati sa onima koji dižu ograde i žice, ali Srbija, prema njegovim riječima, mora imati osobni politički identitet, jer kako je kazao "ako sami sebe ne poštujemo, neće nas ni drugi poštovati".

Dodao je kako je val izbjeglica najveći izazov za politiku migracija, ali ne i posljednji, te je poručio kako je budućnost u suradnji, a ne u ogradama i žicama.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiju ušlo više od 172.000 migranata

Izvor: Akter, 05.Okt.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je od početka godine u Srbiju ušlo više od 172.000 migranata, što je 7,4 puta više nego prošle godine..Na otvaranju regionalne konferencije o balkanskoj ruti i izbegličkoj krizi, Vučić je rekao da je Srbija u toj krizi pokazala pravo lice...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.