MALOLETNICI UDVOSTRUČILI BROJ KRIVIČNIH DELA U BORU

Izvor: Kurir, 26.Feb.2011, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALOLETNICI UDVOSTRUČILI BROJ KRIVIČNIH DELA U BORU

BOR- Broj krivičnih dela maloletnika koji ponavljaju prekršaje u Boru, dvostruko je veći u 2010. godini nego godinu dana ranije, navodi se u godišnjem izveštaju borske Policijske uprave.

U izveštaju koji je podneo v. d. načelnika Odeljenja kriminalističke policije PU Bor Zoran Milijić, koji je dostavljen medijima, ocenjuje se da je ovom povećanju doprinela "neadekvatna" kaznena politika i nedostatak vaspitno-popravnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ustanova i institucija za prevaspitavanje maloletnika.

Pored toga, navodi se da 2010. godinu karakteriše povećan broj povratnika u krivičnim delima, njihov visok stepen organizovanosti i profesionalnosti, kao i udruživanje maloletnika u izvršenju krivičnih dela.

- Novi zakon o maloletnim počiniocima krivičnih dela nije učinio nikakav bitni pomak u ovoj oblasti, ocenio je Milijić.

Kao zabrinjavajući podatak, on je istakao veću profesionalnost u švercu narkotika.

 -Ovaj vid kriminala često se javlja kao redovan posao kojim se obezbeđuju sredstva za život. Očigedno je da narkomanija sve više uzima maha i pojavljuje se kao generator svih ostalih krivičnih dela, zaključio je Milijić.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trgovina drogom kao redovan posao za maloletnike

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2011

Broj krivičnih dela maloletnika koji ponavljaju prekršaje u Boru, dvostruko je veći u 2010. godini nego godinu dana ranije, navodi se u godišnjem izveštaju borske Policijske uprave.

Nastavak na Vesti-online.com...

Najviše nasilničkog ponašanja u kafićima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2011, 11:46

ZRENJANIN -..Na području Srednjebanatskog okruga u 2010. godini evidentirano je 1.443 prekršaja, okvalifikovanih kao nasilničko ponašanje, od kojih je daleko najveći broj učinjen u ugostiteljskim objektima, a zatim u kućama i na ulici, saopšteno je u izveštaju o radu Policijske uprave u Zrenjaninu...Pored...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.