Zajedničkim nastupom i razmenom iskustava do boljeg standarda

Izvor: Studio B, 08.Nov.2010, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedničkim nastupom i razmenom iskustava do boljeg standarda

To je zaključak sastanka člana gradskog veća Beograda Miroslava Čučkovića i gradskog menadžera Podgorice Pavla Radulovića koji je održan u Podgorici.

Zajedničkim nastupom prilikom konkurisanja za sredstva predpristupnih fondova Evropske unije i razmenom iskustava u do sada realizovanim projektima, gradske uprave Podgorice i Beograda mogu poboljšati životni standard svojih građana i ukupne ekonomske >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << odnose Srbije i Crne Gore.

To je zaključak sastanka člana gradskog veća Beograda Miroslava Čučkovića i gradskog menadžera Podgorice Pavla Radulovića koji je održan u Podgorici.

Prilikom posete glavnom gradu Crne Gore, Čučković se uverio i u činjenicu da tamo nema problema u snabdevanju osnovnim životnim namirnicama.

Građanin Crne Gore prosečno mesečno zaradi 481 evro. Više nego u Srbiji, ali za kupovinu prosečne potrošačke korpe potrebno mu je čak 750 evra.

Ovdašnji trgovci kažu da su kompanije iz Srbije njihovi najznačajniji parneri pa je i logično da je snabdevanje mlekom uredno.

Da mleka u Podgorici ima uverio se i član gradskog veća Beograda Miroslav Čučković koji je uveren da bi se neka iskustva Podgoričana mogla primeniti i u Beogradu.

"Sam grad Podgorica daje 4 evro centa stimulacije, ministarstvo poljiprivrede daje 10 evro centi stimulacije. Naravno, njihove količine su značajno manje, ali moraćemo razmisliti i mi o tome da se sami proizvođači u Srbiji, prerađivači u Srbiji, ministarstvo poljoprivrede i mi kao lokalna samouprava zajedno dogovorimo o tome kako će izgledati budućnost mlekarstva u Srbiji. Tako ćemo obezbediti da naša deca imaju dovoljno mleka tokom 2011. I 2012. godine, smatra Čučković.

Beograd i Podgorica najveća su graduilišta u regionu, a veći deo radova u Podgorici izvode upravo beogradska preduzeća, kaže Čučković.

Pavle Radulović, gradski menadžer Podgorice kaže da su neki od velikih infrastrukturnih projekata poput izgradnje mosta na Morači ovde već završeni, ali da je ostalo još mnogo poslova u koje treba ići u saradnji sa Beogradom.

"Mi smo jedan toliko mali prostor u ovolikoj globalizaciji da mislim da bi bilo neracionalno da pravimo neke individualne pokušaje. Mislim da i administrativno i u svakom drugom smislu zajedno imamo mnogo više kapaciteta da nastupimo prema tom nekom sad stranom partneru. Posebno kroz projekte međugranične saradnje, mislim da zajedno imamo veće šanse da dođemo do iskustava i sredstava Evrospke unije", kaže Radulović.

Čučković i Radulović dogovorili su tesnu saradnju projektih timova dva grada koja bi uskoro rezultirala projektima kojima bi se u oba grada privukla velika sredstva pretpristupnih fondova Evropske unije.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEOGRAD I PODGORICA ZAJEDNO KONKURIŠU ZA SREDSTVA EU

Izvor: Kurir, 08.Nov.2010

BEOGRAD - Gradske uprave Podgorice i Beograda ubuduće će zajedno konkurišu za sredstva predpristupnih fondova Evropske unije...To je dogovoreno na sastanku člana gradskog veća Beograda Miroslava Čučkovića i gradskog menadžera Podgorice Pavla Radulovića koji je održan u Podgorici. Predstavnici...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.