Beograđni pokrenuli akciju protiv noćne buke iz kafića

Izvor: Studio B, 20.Dec.2010, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđni pokrenuli akciju protiv noćne buke iz kafića

Grupa "Beograđani protiv noćne buke" započela akciju slanja pisama gradonačelniku Draganu Đilasu da se rad kafića, barova, diskoteka i noćnih klubova u stambenim zgradamaograniči do 23 sata.

Oni su pozvali sve Beograđane kojima glasna muzika i buka iz kafića ometa san da sa Fejsbuk profila grupe (www.facebook.com) kopiraju pismo i pošalju ga gradonačelniku preko sajta www.beograd.rs/cms/view.php?id=2575 >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ili na adresu gradonacelnik@beogradsg.org.rs.

Akcija slanja elektonskih pisama gradonačelniku Beograda pokrenuta je povodom izjave odbornika Gradskog veća Željka Ožegovića da će se, protivno inicijativi stanara da se radno vreme ograniči do 23 sata, dozvoliti rad noćnih klubova, barova i diskoteka u stambenim zgradama do tri sata ujutru, što je u nekim slučajevima čak i duže nego što je to sada.

"Hiljade građana Beograda to doživljavaju kao potpuni poraz svojih višegodišnjih pokušaja da ostvare elementarno, Ustavom zagarantovano pravo na normalan život prema čalnu 74, koji podrazumeva i miran san i noćni odmor", navodi se u pismu Đilasu.

Kako su ocenili, rad barova i noćnih klubova do tri ujutru i regulisanje jačine i trajanja muzike koji se predlaže u novom nacrtu odluke gradske skupštine odražava potpuno nerazumevanje problema stanara u zgradama sa takvim objektima.

Buku od ugostiteljskih objekata za stanare osim preglasne muzike, istakli su, čine i glasovi i žamor gostiju, buka koju prave prilikom ulaska i izlaska iz lokala, zvuk motora i sirena automobila i raspremanje lokala po završetku rada, ističe se u pismu i dodaje da te izvore buke nije moguće rešiti nikakvim propisima.

U pismu se ističe da će, ukoliko se usvoji navedena odluka o regulisanju rada ugostiteljskih objekata, tražiti ocenu njene zakonitosti i ustavnosti pred nadležnim sudom, a ako treba i pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

Potpisnici pisma stanari zgrada u ulicama Strahinjića Bana, Gospodar Jevremova, Cara Uroša, Gospodar Jovanova, Tadeuša Košćuška, Kapetan Mišina, Karađorđeva, Višnjićeva, Knjeginje LJubice, Simina, Dobračina, Dositejeva, Obilićev venac, Zmaja od Noćaja, Studentski trg, Cara Lazara, Gračanička, Kosančićev venac, NJegoševa, Krunska, Rankeova, Nevesinjska, Kičevska. Među učcesnicima akcije za smanjenje noćne buke u Beogradu su i stanovnici drugih bukom ugroženih delova grada.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POKRENUTA AKCIJA PROTIV NOĆNE BUKE IZ KAFIĆA

Izvor: Kurir, 20.Dec.2010

BEOGRAD - Grupa "Beograđani protiv noćne buke" započela je akciju slanja pisama gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu da se rad kafića, barova, diskoteka i noćnih klubova u stambenim zgradama i u njihovoj blizini ograniči do 23 sata...Oni su pozvali sve Beograđane kojima glasna muzika i buka...

Nastavak na Kurir...

Pokrenuta akcija protiv noćne buke iz kafića

Izvor: Glas javnosti, 21.Dec.2010, 07:04

BEOGRAD - Grupa "Beograđani protiv noćne buke" započela je akciju slanja pisama gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu da se rad kafića, barova, diskoteka i noćnih klubova u stambenim zgradama i u njihovoj blizini ograniči do 23 sata...Oni su pozvali sve Beograđane kojima glasna muzika i buka...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.