Policijska akcija u Valjevu: Uhapšeno osam osoba zbog zloupotrebe službenog položaja

Izvor: BKTV News, 21.Jun.2017, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijska akcija u Valjevu: Uhapšeno osam osoba zbog zloupotrebe službenog položaja

Valjevska policija u saranji sa BIA uhapsila je po nalogu višeg javnog tužioca osam osoba zbog sumnje da su izvršile krivična dela primanje i davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave.

Osumnjičenima je odrežen pritvor do 48 sati.

Uhapšeni su A. V.S.(1983) odgovorno lice Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << poslove Valjeva, A.Đ. (1983) službenik u Gradskoj upravi Valjevo, T.I. (1989) službenik u Gradskoj upravi Valjevo, R.Đ. (1974) odgovorno lice SZTR ''Fiskal'' Valjevo, B.S. (1979) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, M.P. (1971) odgovorno lice preduzeća ''JAPI COM'' Novi Sad, M. V. (1967) odgovorno lice preduzeća ''PSC Vuković'' Šabac, i A.P. (1982) odgovorno lice GP „ VA gradnja 2007“ Valjevo, navodi se u saopštenju MUP-a.

Hitna akcija srpske policije! Pripadnici MUP-a uhapsili kolege, evo i zašto!

Osumnjičeni se terete da su tokom 2017. godine u više navrata u postupku javnih nabavki čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

Osumnjičeni A.V.S. je uhapšen prilikom primopredaje novca od strane R. Đ. koji mu je davao mito kao nadoknadu za sproveden postupak fiktivne javne nabavke.

Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Valjevu.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.