NADMAŠIO OČEKIVANJA: Apple u poslednjem kvartalu prodao 40,4 MILIONA iPhone-a

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jul.2016, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NADMAŠIO OČEKIVANJA: Apple u poslednjem kvartalu prodao 40,4 MILIONA iPhone-a

Američki elektronski gigant Apple prodao je u trećem fiskalnom tromesečju više iPhone-a nego što je očekivao Volstrit, i procenjuje da će njegovi prihodi u tekućem periodu nadmašiti projekcije većine analitičara, javlja agencija Rojters.

Najveća kompanija na svetu po tržišnoj kapitalizaciji saopštila je da je u trećem tromesečju prodala 40,4 miliona iPhone-a, što je za 15 odsto manje u odnosu na isti kvartal lani, ali blago iznad prosečne prognoze >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << analitičara koju su učestvovali u anketi istraživačke kompanije Faktset od 40,02 miliona.

Prodaja iPhone-a je smanjena drugi kvartal zaredom, zbog čega su ukupni prihodi Apple-a  pali za 14,6 odsto u trećem fiskalnom kvartalu, završenom 25. juna.

Kvartalni neto profit Apple-a je pao za 27 odsto, na 7,8 milijardi dolara, dok su prihodi od 42,36 milijardi dolara nadmašili prosečnu prognozu analitičara od 42,09 milijardi dolara, navodi britanska agencija.

Foto: Pixabay.com

Tražnja za Apple-ovim telefonima u Kini je uminula, delom zbog tamošnje ekonomske neizvesnosti, dok su, kako navode analitičari, veći prihodi od drugih Apple-ovih usluga, kao što su onlajn prodavnica App Store i iCloud, velika svetla tačka za tu kompaniju, zahvaljujući kojima je Apple generisao prihode od gotovo šest milijardi dolara, što je za 18,9 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Prodaja iPhone-a je u prethodnom tromesečju pala prvi put od njegovog lansiranja 2007. godine, i to za 16,3 odsto.

Posle objavljivanja poslovnih rezultata, akcije Apple-a, u elektronskom trgovanju, porasle za sedam odsto.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Isporuke iPhone telefona i dalje u padu

Izvor: B92, 27.Jul.2016

Prošle godine su analitičari predviđali da prodaja iPhone telefona mora početi da pada, i to se i desilo. Početkom godine Apple je izvestio o prvom padu prodaje iPhone telefona, ali su se stvari za kompaniju iz Kupertina nastavile u lošem smeru jer se ovaj trend ponovio...Tokom nedavnog finansijskog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.