Apple otvara vlastitu tvornicu OLED zaslona

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Jul.2017, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple otvara vlastitu tvornicu OLED zaslona

LONDON - Već je dobro poznato kako će Samsung biti dobavljač OLED zaslona za Appleov budući iPhone 8, čije se predstavljanje očekuje na jesen.

Također, postoje i određene glasine prema kojima bi Samsung mogao biti i glavni dobavljač zaslona za buduću generaciju iPhone uređaja koja se na tržištu očekuje na jesen 2018. godine. Tome valja pridodati i posljednja predviđanja kako bi iPhone 8mogao kasniti jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << do dva mjeseca zbog ograničenog kapaciteta proizvodnje u Samsungovim pogonima.

Imajući u vidu sve navedeno, u Appleu su se, prema najnovijim informacijama, počeli spremati na buduću samostalnu proizvodnju OLED zaslona (prema pisanju portala DigiTimes), s prvenstvenim ciljem da smanji svoju ovisnost o vanjskim dobavljačima zaslona.

U tu svrhu tvrtka iz Cupertina pokrenut će vlastitu podružnicu za istraživanje i razvoj OLED zaslona koja bi treba biti smještena na Tajvanu. Kupljeni su i takozvani CVD (Chemical Vapor Deposition) strojevi od južnokorejske tvrtke Sunic System, a Apple će pomoću lokalnih partnera otvoriti vlastitu tvornicu 2.5G OLED panela koja će također biti smještena na Tajvanu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.