Vučić stigao u Sarajevo

Izvor: Blic, 15.Mar.2017, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić stigao u Sarajevo

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, stigao je večeras u Sarajevo. Avion u kojem se nalazio Vučić na sarajevski aerodrom sleteo je u 17.25 sati, a premijer je u glavni grad BiH došao iz Berlina, gde se sastao sa kancelarkom Angelom Merkel.

Njega je na sarajevskom aerodromu dočekao ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak kao i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukičević, prenosi Avaz.ba. Vučić je ranije danas izjavio da u Sarajevo dolazi sa pruženom rukom prijateljstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svima u regionu Zapadnog Balkana.

Vučić je za Pink, uoči odlaska u Sarajevo, rekao da će na sastanku premijera zemalja Zapadnog Balkana biti reči o zajedničkim projektima.

On je istakao da se jedna zemlja protivi njegovom predlogu za stvaranje carinske unije, odnosno jedinstvenog tržišta Zapadnog Balkana.

- Ima onih koji misle da su iznad nas - rekao je Vučić za tu televiziju, nakon posete Berlinu, gde je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Govoreći o pisanju magazina "Frankfurter algemajne cajtung", koji je ocenio da većina političara u Berlinu Aleksandra Vučića vidi kao čoveka koji donosi stabilnost i jedinog političara koji može da okupi stabilnu većinu, premijer je istakao da je ponosan da nekog iz Srbije na takav način okvalifikuju.

- To i jeste naš posao, da budemo pouzdan i ozbiljan partner i to je ono što smo radili i verujemo da ćemo to raditi u budućnosti - istakao je Vučić i dodao da je Mihael Martens jedan od najuglednijh novinara na svetu i da fantastično poznaje prilike na Balkanu i u jugosticnoj Evropi.

- Na takvoj oceni sam mu veoma zahvalan. Njemu se ovde veruje i o njemu ovde možete samo najbolje da čujete. Hvala mu za sve lepo što je rekao o našoj zemlji - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"ČEKAJU NAS NI MALO LAKI RAZGOVORI" Vučić u Sarajevu: Osećam se apsolutno bezbedno

Izvor: Blic, 15.Mar.2017

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, stigao je večeras u Sarajevo. Avion u kojem se nalazio Vučić na sarajevski aerodrom sleteo je u 17.25 sati, a premijer je u glavni grad BiH došao iz Berlina, gde se sastao sa kancelarkom Angelom Merkel...Njega je na sarajevskom aerodromu dočekao ministar spoljnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.