Oland i Merkel za pojačanu saradnju posle napada u Minhenu

Izvor: N1 televizija, 23.Jul.2016, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland i Merkel za pojačanu saradnju posle napada u Minhenu

Oland je u telefonskom razgovoru ponovio podršku i solidarnost Francuske prema Nemačkoj, navodi se u saopštenju i dodaje da je napad u Minhenu u kojem je stradalo deset osoba zajedno s napadačem, "gnusno delo u cilju stvaranje atmosfere straha".

 Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel složili su se u subotu, dan posle napada u Minhenu, da je neophodna pojačana saradnja u suočavanju s onima koji "seju atmosferu straha", saopštila je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Jelisejska palata.

Merkel je na konferenciji za novinare rekla da je jučerašnji napad u Minhenu "užasan". Napad je izvršio 18-godišnji Nemac iranskog porekla koji je očigledno imao psihičkih problema.

Prema njenim rečima, nemačke bezbednosne službe će "učiniti sve što je u njihovoj moći da zaštite slobodu i bezbednost svakog pojedinca".

To je treći napad na civile u zapadnoj Evropi za manje od deset dana. Prvi je bio 14. jula u Nici, na jugu Francuske gde su poginule 84 osobe, a posle čega je usledio napad sekirom u vozu u Bavarskoj, gde je povređeno pet osoba i ubijen napadač.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Oland i Merkel: Veća saradnja protiv onih koji seju strah

Izvor: B92, 23.Jul.2016

Pariz -- Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel usaglasili su se da je potrebna pojačana saradnja protiv onih koji seju atmosferu straha...Oland je u telefonskom razgovoru ponovio podršku i solidarnost Francuske prema Nemačkoj, navodi se u saopštenju Jelisejske palate...Kako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.