Izvor: Blic, 06.Dec.2016, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel crnogorskom premijeru: Ključno suzbijanje korupcije

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da se od vlade novog premijera Crne Gore Duškom Markovićem dosta očekuje, ističući da su ključni jačanje vladavine prava i suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

U čestitiki premijeru koji je danas stupio na dužnost, Merkel je navela da je i dalje važan konstruktivan dijalog sa opozicijom i dodala da će u tome Nemačka rado biti njihov partner, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << RTCG.

Merkel je ocenila da je Crna Gora tokom prethodnih godina postigla ključne etape na putu ka evroatlantskoj zajednici vrednosti, što jasno pokazuje otvaranje brojnih poglavlja u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Pročitajte još

- Takođe, poziv za članstvo u NATO predstavlja uspešan tok prethodne Vlade. Želim da Vas ohrabrim da odlučno nastavite tim putem - navodi se u čestitki.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.