Merkel UŽASNUTA posledicama ruskog bombardovanja!

Izvor: Mondo, 08.Feb.2016, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel UŽASNUTA posledicama ruskog bombardovanja!

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas u Ankari da je užasnuta patnjama koje su izazvale ruske vazdušne operacije u Siriji.

Foto: AP Photo/Burhan Ozbilici

Merkel je na zajedničkoj konferenciji za novinare s turskim premijerom Ahmetom Davutolguom rekla da će Turska i Nemačka tražiti u Ujedinjenim nacijama da se svi pridržavaju rezolucije iz decembra koja poziva sve strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da bez odlaganja obustave napade na civilno stanovništvo.

"U prethodnih nekoliko dana smo, ne samo zaprepašćeni, već i užasnuti patnjama desetinama hiljada ljudi zbog bombardovanja, bombardovanja pre svega sa ruske strane", rekla je Merkel.

Davutolgu je rekao da je sirijski grad Alepo "de fakto pod opsadom".

 "Na ivici smo nove ljudske tragedije", rekao je turski premijer.

Davutoglu je rekao da se s nemačkom kancelarkom dogovorio o koracima za zaustavljanje talasa izbeglica iz Sirije, među kojima je i diplomatska inicijativa za zaustavljanje krvoprlića u gradu Alepo.

Davutolgu je rekao da će se dve zemlje zajednički zalagati za veće uključenja NATO-a po pitanju izbeglica. Dodao je da će se razmotriti osmatrački kapaciteti NATO-a na granici sa Sirijom i u Egejskom moru.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.