Merkel: Skandal nije poljuljao reputaciju njemačke privrede

Izvor: Capital.ba, 04.Okt.2015, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Skandal nije poljuljao reputaciju njemačke privrede

BERLIN, Njemački kancelar Angela Merkel rekla je da skandal oko lažiranja podataka o emisiji štetnih gasova u vezi sa njemačkom kompanijom „Folksvagen“ jeste „drastičan“, ali da šteta nije tako velika da Njemačku više ne vide kao dobro mjesto za poslovanje. „Mislim da reputacija njemačke ekonomije i povjerenje u njemačku privredu nisu poljuljani ovim događajem u toj mjeri da nas ne smatraju više za dobru poslovnu lokaciju“, rekla je ona za Radio-stanicu „Dojčlandfunk“. Ona je izrazila nadu da će „Folksvagen“ uskoro sve riješiti na transparentan način.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Merkel: Skandal oko "Folksvagena" nije poljuljao reputaciju Nemačke

Izvor: Blic, 04.Okt.2015

Angela Merkel, nemačka kancelarka. rekla je da skandal oko lažiranja podataka o emisiji štetnih gasova u vezi sa nemačkom kompanijom "Folksvagen" jeste "drastičan", ali da šteta nije tako velika da Nemačku više ne vide kao dobro mesto za poslovanje..."Mislim da reputacija nemačke ekonomije i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.