Merkel: Sankcije Rusiji neizbežne

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2014, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Sankcije Rusiji neizbežne

Nemačka kancelarka Angela Merkel insistirala je danas na činjenici da cilj Evrope ostaje suverena Ukrajina i da su sankcije Rusiji neizbežne sve dok ne bude postignut taj cilj.

Merkel je to rekla u Bundestagu nekoliko sati uoči samita Evropske unije u Briselu, delom o budućnosti odnosa Unije i Rusije u svetlu ukrajinske krize.

"Naš cilj jeste i ostaje suverena i teritorijalno jedinstvena Ukrajina >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koja može da odlučuje o svojoj budućnosti", istakla je Angela Merkel i dodala da to zahteva "strpljenje i istrajnost".

Kancelarka je insistirala i da Evropa i dalje želi dijalog s Moskvom i da je cilj "evropska saradnja u oblasti bezbednosti sa Rusijom, a ne protiv Rusije", ali je ukazala da "sankcije ostaju neizbežne".

Ponovila je da nema vojnog rešenja za ukrajinsku krizu i založila se za političku i ekonomsku podršku Ukrajini koja, s druge strane, mora da "modernizuje privredu, ojača vladavinu prava i da se bori protiv

korupcije".

Dvodnevni samit EU počinje danas u Briselu, a jedna od glavnih tema je ukrajinska kriza.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Merkel: Sankcije Rusiji neizbežne

Izvor: Politika, 18.Dec.2014

BERLIN – Nemačka kancelarka Angela Merkel insistirala je danas na činjenici da cilj Evrope ostaje suverena Ukrajina i da su sankcije Rusiji neizbežne sve dok ne bude postignut taj cilj...Merkel je to rekla u Bundestagu nekoliko sati uoči samita Evropske unije u Briselu, delom o budućnosti odnosa...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.