MERKEL: Rusija, ebola i ISIL najveće pretnje PESKOV: Kancelarka greši u terminologiji

Izvor: Kurir, 03.Jun.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MERKEL: Rusija, ebola i ISIL najveće pretnje PESKOV: Kancelarka greši u terminologiji

Nemačka kancelarka imenovala je najveće pretnje svetskoj zajednici u autorskom teksu uoči samita G7

TOKIO - Nemačka kancelarka Angela Merkel imenovala je najveće pretnje s kojima se suočava svetska zajednica, u svom tekstu za japanski list Jomiuri Šimbun, a uoči samita G7 u bavarskom dvorcu Elmau 7. i 8. juna.

Merkel names greatest >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << threats to global community http://t.co/AiWOrZrmiK

"Ko bi verovao da je moguće da, 25 godina posle kraja hladnog rata, evropski mir bude doveden u pitanje aneksijom Krima. Ili da širenje virusa ebole može da destabilizuje nekoliko afričkih država i uspori njihov razvoj. Ili da će na Srednjem istoku islamistička teroristička organizacija pokušati da uspostavi takozvani kalifat na teritoriji dve države", napisala je Merkelova.

"Ti primeri, a svi su na dnevnom redu našeg samita, već su pokazali da globalni izazovi zahtevaju međunarodne odgovore", napisala je Merkelova u autorskom tekstu objavljenom na engleskom, prenosi Itar-Tass.

#Kremlin schools #Merkel over statement on 'annexation of #Crimea' http://t.co/PFIJ0pCyB6 #Russia pic.twitter.com/WPUWv96Oo8

Dmitrij Peskov, pres-sekretar predsednika Rusije Vladimira Putina, odmah je odgovorio.

""Ako se dobro sećam, gospođa Merkel je pogrešila u terminologiji koju je koristila u ovoj izjavi. Upotrebila je reč 'aneksija' umesto 'prisajedinjenje'. Smatramo da je ovo pogrešna definicija", prokomentarisao je Peskov.

Ruske vlasti stalno odbacuju zapadne optužbe o "aneksiji" Krima zato što se to poluostrvo na Crnom moru ponovo ujedinilo s Rusijom dobrovoljno posle referenduma. Ruska vlada je odbacila i tvrdnje da je Moskva uključena u neprijateljstva na istoku Ukrajine, u kojima je poginulo nekoliko hiljada ljudi, podseća Itar-Tass.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peskov: Merkelova se pogrešno izrazila u vezi sa Krimom

Izvor: Vostok.rs, 03.Jun.2015

03.06.2015. -..Kancelerka Nemačke Angela Merkel, govoreći o „aneksiji“ Krima, upotrebila je pogrešan termin. To je bilo legitimno ujedinjenje, izjavio je potparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov...Merkel je u svom članku „Zašto samit G7 treba da izađe iz okvira krizne diplomatije", objavljenom...

Nastavak na Vostok.rs...

Merkel: Problem Krima i ISIS niko nije predvideo

Izvor: Mondo, 03.Jun.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel imenovala je najveće pretnje s kojima se suočava svetska zajednica, u svom tekstu za japanski list "Jomiuri šimbun", a uoči samita G7 u bavarskom dvorcu Elmau 7. i 8. juna...Foto: AP Photo/Markus Schreiber.."Ko bi verovao da je moguće da, 25 godina posle kraja hladnog...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.