Izvor: Blic, 27.Avg.2016, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kern pozvao Merkelovu u Beč na samit o izbeglicama

Austrijski kancelar Kristijan Kern pozvao je danas, prilikom posete Berlinu, nemačku kancelarku Angelu Merkel na samit posvećen o izbeglicama, koji treba da se održi idućeg meseca u Beču.

On je, posle sastanka sa Merkelovom u Berlinu, kazao da će na taj sastanak doći premijeri Nemačke, Slovenije, Hrvatske i Bugarske, kao i da je pozvana i Grčka.

Prema njegovim rečima, detaljan format skupa je još u fazi utvrđivanja.

On je, takođe, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bi taj sastanak trebalo da se održi pre 16. septembra, odnosno samita EU u Bratislavi, te je ukazao da je otvoreno i da li će još neke zemlje da se priključe razgovorima.

Grčka je, kako ističe, važan partner za razgovor, jer tamo još nije pošlo za rukom da se primeni dogovor o vraćanju izbeglica u Tursku.

Kern naglašava da EU mora biti jasno da će ubuduće morati novac koristiti i za pospešivanje ekonomija i uslova života u zemljama porekla migranata.

U Berlinu su danas boravili i premijeri Bugarske Bojko Borisov, Slovenije Miro Cerar i Hrvatske Tihomir Orešković.

Kern je ukazao da je na tom sastanku prihvaćen stav Austrije, prema kojem je neophodno razmisliti o alternativnom partnerstvu sa Turskom.

Naime, Kern se zalaže za prekid pristupnih pregovora EU i Turske i razmatranje altrenativnog partnerstva.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kern pozvao Merkelovu u Beč na samit o izbeglicama

Izvor: B92, 27.Avg.2016

Berlin -- Austrijski kancelar Kristijan Kern pozvao je nemačku kancelarku Angelu Merkel na samit posvećen izbeglicama, koji treba da se održi idućeg meseca u Beču...On je, posle sastanka sa Merkelovom u Berlinu, kazao da će na taj sastanak doći premijeri Nemačke, Slovenije, Hrvatske i Bugarske,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.