Detalji o Lollipop zaštiti

Izvor: ITsvet.com, 30.Okt.2014, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalji o Lollipop zaštiti

Android 5.0 Lollipop nije samo operativni sistem koji donosi novi interfejs ili nove karakteristike. On naime donosi i nove načine da zaštite podatke u okviru svojih uređaja. Google je izdao detalje koji se odnose na unapređene sigurnosne karakteristike Lollipop verzije operativnog sistema. Tu su između ostalog Smart Lock koja omogućava da otključate svoj uređaj korišćenjem Bluetooth ili NFC omogućenog uređaja, kao što je Android Wear časovnik. Sa druge strane SELinux opcija će smanjiti šanse da lažne zlonamerne aplikacije prete i kompromituju čitav sistem. U svakom slučaju, korisnici novog operativnog sistema će biti daleko bezbedniji.

Nastavak na ITsvet.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova Google Fit aplikacija

Izvor: ITsvet.com, 31.Okt.2014, 11:12

Google nastoji da svoje korisnike održi zdravima i za razliku od kompanije Apple sa novom aplikacijom koja preuzima mnogo širi pogled na praćenje fitness aktivnosti. Google Fit, izdat u utorak će koristiti senzore u okviru Android telefona da prati i organizuje šetnju korisnika, vožnju bicikla...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.