Štrajk radnika javnog prevoza u Rimu

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk radnika javnog prevoza u Rimu

Radnici javnog prevoza u italijanskoj prestonici Rimu stupili su danas u četveročasovni štrajk, protestujući zbog vladinih reformi tržišta rada, javljaju italijanski mediji.

Štrajkom je obuhvaćen saobraćaj podzemne železnice, zatim autobusi, tramvaji i vozovi. Četveročasovni štrajk počeo je danas i u Bolonji i Napulju, a slično se očekuje večeras u severnim gradovima Milanu i Torinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Štrajk je organizovao sindikat USB zbog vladine reforme tržišta rada.

Razlozi štrajka su i smanjenje socijalne pomoći, kao i podizanje starosne granice za odlazak u penziju u Italiji. Naredni štrajk radnika javnog prevoza u Rimu planiran je za 17. april.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Argentini u štrajku javni prevoz, luke, banke

Izvor: Capital.ba, 31.Mar.2015, 16:10

BUENOS AJRES, Argentinski radnici javnog prevoza, lučki radnici u gradu Rosario kao i zaposleni u bankama stupili su danas u štrajk zbog zahtjeva da se izmjeni porez na dohodak. Sindikati radnika sistema saobraćaja zahtijevaju od ljevičarske vlade da podigne minimalni prag za porez na dohodak. Vlada...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.