Prosvetari: Ako se smanje plate, školska godina se neće završiti

Izvor: BKTV News, 19.Apr.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari: Ako se smanje plate, školska godina se neće završiti

Sindikati obrazovanja najavljuju proteste zbog vladinih mera.

Četiri reprezentativna sindikata obrazovanja odlučiće na sastanku 23. aprila da li će i kada stupiti u štrajk zbog najavljenih smanjenja plata u javnom sektoru. Na sastanku će biti razmotreno da se primeni grčki scenario.
”Ukoliko najavljeno smanjenje plata za 10 odsto bude obuhvatilo prosvetne radnike, školska godina neće biti završena”, najavljuje Slobodan Brajković, predsednik Sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << radnika u prosveti Srbije.
Dragan Matijević, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, najavljuje da će na sastanku biti dogovorena i forma štrajka.
”Razmatra se mogućnost da umesto dosadašnjeg oblika da jedan štrajk traje dugo, primenimo verziju grčkog scenarija, kraće a češće štrajkove”, najavljuje Matijević.
Izvor: pressonline.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Grčka

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Školska godina u opasnosti

Izvor: Danas, 19.Apr.2014

Ukoliko najavljeno smanjenje plata za 10 odsto u javnom sektoru bude obuhvatilo zaposlene u obrazovanju, prosvetni radnici će izaći na ulice, a školska godina neće biti završena - poručio je za Danas Slobodan Brajković, predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije, nakon jučerašnje sednice...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.