Sloboda Mićalović
Sloboda Mićalović

Sloboda Mićalović

Sloboda Mićalović Ćetković je rođena u Leskovcu 21. avgusta 1981. godine. Slobodin otac Dragan Mićalović je isto glumac, od malena je bila okružena glumcima i predstavama, u svetu glume se pronašla i ona.
Volela je emisije Branka Kockice, porodični prijatelj je vodio emisije na radiju, pa je Sloboda imala tu čast da jednom prilikom intervjuiše Kockicu.
On je na kraju emisije rekao kako je odlična voditeljka, to je bio njen prvi javni nastup. 1989. godine se upisala u nižu muzičku školu, pevala je i u horu. Volela je da peva, igra, i pleše, imala je talenta za pevanje i glumu.

1999. godine Sloboda je odlučila da krene svetom glume, i otišla je za Beograd. Upisala se na studije na fakultetu dramskih umetnosti. Na trećoj godini studija reditelj Zdravko Šotra pozvao je na kasting za film Zona Zamfirova, dobila je ulogu Vaske.

2002. godine dobija jednu od glavnih uloga Jelene Čađenović u seriji Mješoviti brak, iste godine se zaljubljuje u glumca Vojina Ćetkovića. Čoveka za kog se kasnije udala i sa kojim ima bliznakinje.

Ranjeni orao je domaća serija koja je bila najgledanija serija svih vremena, a ona je igrala glavnu ulogu Anđelku Bojanić. 2008. godine sedam godina od početka karijere je dobila glavnu ulogu u ovoj seriji, i oborila je rekordnu gledanost, a njoj je donela ogroman uspeh i slavu. Njen lik su mnogi opisali, doživljavali lično, pisale su se pesme o njoj, pripovedalo se godinama. Iste godine 12. maja ona i Vojin su se venčali, a Oskara popularnosti dobija 2010. godine za glumicu godine.

Usledila je popularnost i njena gluma u serijama Jagodići, Nepobedivo srce, Čizmaši. Jedna od najlepših mlađih glumica, i dama za primer, poznata po skromnosti i manirima, često puta je izjavljivala da je mnogo razloga za sreću i da ona pronalazi inspiraciju i snagu u porodici i glumi. Sloboda gaji poseban stil odevanja, koji se povezuje sa sedamdesetim godinama, voli da se uklopi u trend ali i nastoji da se ne izgubi njen identitet i karakter. Od kako je postala majka Vere i Mile, trudi se da najviše vremena bude sa njima, ostvarena je kao supruga i majka, i jedna je od retkih žena koja za sebe kaže da je potpuno zadovoljna. Iako ima puno obaveza Sloboda uživa u svemu što radi, i uz dobru organizaciju stiže sve da postigne na vreme, glumi i snima nove filmove.

Poznati filmovi:
Zona Zamfirova, Ko čeka dočeka, Ilka, Laku noć deco,
Pljačka trećeg rajha, Ne daj se Nina, Kraljevina Srbija.

Nagrade:
Dva puta je osvojila i dobila nagradu Glumački par godine koja se dodeljuje na festivalu u Nišu. 2009. i 2012. godine, za ulogu Anđelke u seriji Ranjeni orao, i ulogu Milene u seriji Nepobedivo srce.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

BRUTALNO IZDANJE SLOBODE MIĆALOVIĆ Glumica pozirala u širokom duksu i USKIM FARMERKAMA, a ambijent sve ostavlja bez daha

Sloboda Mićalović osim po svom glumačkom talentu poznata je i po uvek skockanom izgledu, a mnogi su mišljenja da ne postoji auftit koji ne bi umela da iznese.

Izvor: Blic, 19.Apr.2024, 17:22

Detaljnije >>

Sloboda Mićalović završila u BOLNICI - Glumica objavom zabrinula javnost, hitno se oglasila

Sloboda Mićalović završila u BOLNICI - Glumica objavom zabrinula javnost, hitno se oglasila

Glumica se oglasila i objasnila celu situaciju.

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2024

Detaljnije >>

Sloboda Mićalović zabrinula fanove: Objavila fotografiju iz bolničke postelje (FOTO)

Sloboda Mićalović zabrinula fanove: Objavila fotografiju iz bolničke postelje (FOTO)

Glumica Sloboda Mićalović, zabrinula je svoje fanove kada je na društvenoj mreži Instagram objavila fotografiju iz biolničke postelje. . Lepa glumica, objavila je fotografiju iz bolnice gde je priključena na infuziji:. "Zdravlje pre svega",...

Izvor: Svet plus, 19.Apr.2024

Detaljnije >>

SLOBODA MIĆALOVIĆ PRIKLJUČENA NA INFUZIJU Glumica objavila fotografiju iz bolnice, pa otkrila o čemu je reč: "Hvala na brizi"

Glumica Sloboda Mićalović zabrinula je svoje pratioce kada se juče oglasila iz jedne lekarske ustanove odakle .

Izvor: Blic, 19.Apr.2024

Detaljnije >>

Sloboda Mićalović završila na infuziji! Nije se osećala dobro: Vojin i ćerke zabrinuti (FOTO)

Zdravstveno stanje Slobode Mićalović zahtevalo je lekarski pregled i pomoć

Izvor: Story, 18.Apr.2024, 21:38

Detaljnije >>

"ŽENE SU IZGUBILE POŠTOVANJE PREMA SUPRUGU" Sloboda Mićalović otkrila svoj stav o BRAKU, a jednom izjavom izazvala lavinu komentara

Glumica Sloboda Mićalović jednom prilikom govorila je o braku, a jedna od njenih izjava tada je izazvala lavinu komentara.

Izvor: Blic, 18.Apr.2024

Detaljnije >>

SLOBODA MIĆALOVIĆ U FARMERKAMA I BELOJ KOŠULJI NA PREMIJERI Sve oči uprte u nju, ne odvaja se od kume! Tu je i BJELA SA PORODICOM (VIDEO)

Večeras je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu održana premijera predstave "Mihael Kolhas".

Izvor: Blic, 17.Apr.2024, 20:52

Detaljnije >>