Zrenjanin: Vodovod isključuje dužnike

Izvor: Radio 021, 19.Jun.2017, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Vodovod isključuje dužnike

Nakon podele oko 7.500 opomena korisnicima koji imaju neizmirena dugovanja iz 2016. i 2017. godine, a koja prelaze 50 miliona dinara, zrenjaninski “Vodovod i kanalizacija” sastavio je listu za isključenja sa vodovodne mreže onih koji nisu postupili po dobijenim opomenama i nisu izmirili dugovanja ili potpisali reprogram duga.

Isključenja sa mreže, prenosi zrenjaninski.com, prvo su sprovedena u selima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << gde je završen prvi krug isključenja, a od četvrtka ekipe “Vodovoda i kanalizacije” aktivne su i u gradu.

– Isključenja se obavljaju po definisanim reonima i nalozi za isključenje su poslati prvo na adrese oko 200 korisnika koji žive u objektima individualnog stanovanja u reonu Zelenog polja, oko gradskog stadiona i u delu MZ “Dositej Obradović” i prvog dana isključeno je desetak korisnika. Zbog korisnika koji nisu dozvolili isključenje, u ponedeljak će biti angažovana i mehanizacija preduzeća koja će zajedno sa radnicima, uz prisustvo komunalne policije, vršiti isključenja pomenutih korisnika direktno sa gradske vodovodne mreže i ti korisnici će nakon izmirenja dugovanja morati da plate i ponovno priključenje na vodovodnu mrežu – naglašava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja u  “Vodovodu”.

Isključenja dužnika će, kako najavljuje Gajin, u narednom periodu biti deo redovnih aktivnosti preduzeća i zato apeluje na korisnike da izmire dugovanja ili potpišu reprogram sa preduzećem i na taj način izbegnu isključenja, a i dodatne troškove postupka.

– Naglašavamo da je stav preduzeća da želimo da izbegnemo nepopularne mere kao što su isključenja sa mreže i utuženja, da iz tih razloga i pružamo mogućnost potpisivanja reprograma duga, ali da isto tako moramo da zaštitimo i interes preduzeća i one korisnike koji redovno izmiruju svoje obaveze, a koji su u većini – zaključuje Gajin.

Autor: zrenjaninski.com

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.