Zrenjanin: Koliko je koštala obnova murala?

Izvor: Radio 021, 14.Sep.2014, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zrenjanin: Koliko je koštala obnova murala?

Obnova jednog od najprepoznatljivijih simbola Zrenjanina, mural "Četir' konja debela" završena je 25. avgusta, a obnovu murala je izvšio lično njegov autor, Milutin Mićić, koji je pre 23. godine i naslikao ovaj motiv.

Projekat obnove propalih murala u Zrenjaninu najavio je Zrenjaninski poslovni krug ZREPOK 22. aprila ove godine, a kao prvi mural koji će biti obnovljen izabran je upravo "Četir` konja debela", kao jedan od najuočljivijih i najproznatljivijih simbola grada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Jedan od razloga je i zbog toga što se u proleće ove godine oko ovog murala digla velika prašina u javnosti zbog neprimerenog incidenta, koji je ionako oronulu fasadu sa muralom dodatno naružio i time izazvao gnev Zrenjaninaca. ZREPOK je odlučio da po hitnom postupku organizuje obnovu ovog murala.

Ukupna cena obnove murale je iznela 728.202 dinara i njegovu realizaciju pomogla je finansijski  kompanija "Carlsberg". Montažu i demontažu skele i građevinske radove izvodila je firma "Euro domus" iz Zrenjanina, a ti radovi su koštali 255.720 dinara. Troškovi firme "As komerc 023" Zrenjanin iznosili su 75.294 dinara. Autoru murala Milutinu Mićiću pritom je isplaćen honorar u bruto iznosu od 259.740 dinara. Za obnovu murala je potrošen materijal u vrednosti od 137.448 dinara, a od materijala za rekonstrukciju korišćeni su ekološki prihvatljivi materijali pod brendom "VITEX".
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.