VIDEO: Ovako je u Peruu uhapšen vođa mafijaške grupe iz Zrenjanina

Izvor: Vesti-online.com, 23.Jul.2016, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Ovako je u Peruu uhapšen vođa mafijaške grupe iz Zrenjanina

Vođa mafijaške grupe pod nazivom Amerika, 57-godišnji Zoran Jakšić iz Zrenjanina uhapšen je u Peruu zbog krijumčarenja droge i više ubistava.

Uhapšen je u trenutku kad je sa falsifikovanim dokumentima pokušao da iz Peura pređe u Ekvador. Agenti DEA-e uhapsili su ga na granici, nakon čega je avionom prebačen u Limu, prenosi Blic.

Jakšić je čak deset puta menjao identitet. Za njim traga 25 zemalja, među kojima su i Nemačka, Grčka, Argentina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Australija i SAD.

"Sumnja se da se radi o osobi koja finansira skupinu krijumčara droge koja odlazi za Evropu, a kriminalne veze, osim u Peruu ima i u Meksiku i SAD-u", rekao je šef peruanske Direkcije za borbu protiv droge Luis Patoha.

Jakšić slovi za jednog od vođa balkanske mafijaške grupe "Amerika", koja je devedesetih godina u Beogradu potisnula poznati voždovački klan.

Pod svetla reflektora policije grupa je dospela 1997. godine kada je na još uvek nepoznat način nestao njen osnivač, Vojislav Raičević, poznati kao Voja Amerikanac.

Prema policijskim dosjeima "Amerika" se povezuje s više od 20 ubistava u Nemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Italiji, Mađarskoj i zemljama bivše SFRJ.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin,   Grčka

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.